ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι “ P.I.G.S”

ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι “ P.I.G.S”
“Γαία Live”
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εναλλακτικών του δράσεων παρουσιάζει τη μουσικο-θεατρική παράσταση “P.I.G.S”, από την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι. Ένα ανατρεπτικό ραντεβού που θα δίνεται και τον Μάϊο, στη μουσική σκηνή “Γαία Live”, κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Οι ΜΠΑΝΤΑ- ρισμένοι συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο “Γαία Live” από την Δευτέρα 2 Μαΐου μέχρι τέλος Μαΐου.

Η Παράσταση
- Είναι αλήθεια ότι το γουρούνι, δωδέκατο ζώδιο στο κινέζικο ωροσκόπιο, είναι
φιλειρηνικό και αγαπάει το περιβάλλον;
- Πού πάνε οι δημόσιο υπάλληλοι όταν μετατάσσονται;
- Η γουρουνιά ενός συζύγου μένει ανεξίτηλη σαν κραγιόν stay put;
- Who’s afraid of the big bad wolf?
- Φοβούνται ωρέ τα παλληκάρια;
- To pig or not to pig?
- Do you like φροϋλάιν the pigs?

Την απάντηση δίνουν, παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι!
Τους γνωρίσαμε του περασμένο καλοκαίρι. Τους ξανασυναντάμε φέτος. Μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του Κ.Θ.Β.Ε. με κέφι ( και μπρίο!) αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε ρυθμούς γνωστών, θεατρικών και μη, μουσικών κομματιών.

Ακροβατώντας μεταξύ πρόζας και μουσικής, πληγώνονται, μπαντάρονται και σχολιάζουν τον εφιάλτη μιας «πτωχής» πραγματικότητας καθώς αυτή συγκρούεται με τις μικρές και μεγάλες “γουρουνιές” της πολιτικής επικαιρότητας αλλά και της ανθρώπινης φύσης.

Η “γουρουνιά”, όποια και αν είναι, όπως και αν εκφράζεται, ξεπηδά σαν κεντρικό στοιχείο μέσα από τις δέκα τέσσερις σκηνές της παράστασης, ζωντανεύοντας χαρακτήρες αλλά και κωμικοτραγικές καταστάσεις που υπάρχουν γύρω μας.

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Εύη Σαρμή - Χρήστος Παπαδημητρίου

Παίζουν: Πάνος Αργυριάδης, Χρύσα Ζαφειριάδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης.
Μουσικοί: Διαμαντής Αδαμαντίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Ορέστης Χαλκιάς (μπάσο), Τάσος Ροδοβίτης (ντραμς)

Ώρα έναρξης: 10.00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 06:48