Ο αστέρας του ράγκμπι, Τζέιμς Χάσκελ μοιράζεται συνταγές υγιεινής διατροφής και συμβουλές για φυσική άσκηση στο νέο του βιβλίο «Cooking for Fitness: Eat Smart, Train Better».

Οι Βρετανοί χρειάζονται μία επανάσταση υγείας και άσκησης, αναφέρει στην εφημερίδα ES ο διεθνής αθλητής, ο οποίος παραλληλίζει τους κατοίκους της Βρετανίας με «λουκάνικα έτοιμα να εκραγούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν οι εφημερίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες από ανθρώπους που βγαίνουν έξω το βράδυ, καταλαβαίνεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι σαν λουκάνικα έτοιμα να εκραγούν. Αυτό μου άνοιξε τα μάτια» αναφέρει ο Τζέιμς Χάσκελ.

Ο 33χρονος αθλητής τονίζει ότι τα σχολεία πρέπει να βελτιώσουν την πληροφόρηση που παρέχουν στους νέους ανθρώπους για την ποιοτική διατροφή και υποστηρίζει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) δίνει ξεπερασμένες συμβουλές.

Ο Τζέιμς Χάσκελ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στους Wasps και Northampton Saints, εκτιμά ότι «η επανάσταση του fitness πρέπει να συντελεστεί λίγο πιο γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν λάθη στη διατροφή – δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να τρώνε. Οι γιατροί του NHS δεν γνωρίζουν τίποτα για τη διατροφή. Εξακολουθούν να βασίζονται σε πυραμίδες τροφίμων. Οι συμβουλές που δίνουν είναι ξεπερασμένες. Πρέπει να διδάσκεται η υγιεινή διατροφή στα σχολεία» αναφέρει.

Ο Τζέιμς Χάσκελ, τον περασμένο μήνα, παντρεύτηκε τη γκουρού της γυμναστικής, Κλόι Μάντελεϊ. Όμως και παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι είναι προσηλωμένο στη γυμναστική και στην υγιεινή διατροφή, κάποιες φορές ενδίδει σε γαστρονομικές απολαύσεις.

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε σαν ρομπότ» αναφέρει. «Ρωτάνε όταν επιστρέφω στο σπίτι μετά από ένα παιχνίδι: αν θα φάω μια πίτσα, θα πιω ένα ουίσκι, μια μπύρα». Τους απαντώ «ναι».

Για το δεύτερο βιβλίο του με συνταγές υγιεινής διατροφής ο Τζέιμς Χάσκελ ένωσε τις δυνάμεις τους με τον σεφ Ομάρ Μεζιάν, ο οποίος μαγείρευε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIFA 2018.

Στην εισαγωγή του «Cooking for Fitness: Eat Smart, Train Better» ο Τζέιμς Χάσκελ αναφέρει: «Ήθελα να δημιουργήσω ένα βιβλίο απλό, στο οποίο μπορούν να βρουν απλές συνταγές όσοι θέτουν στόχους σε σχέση με το σώμα και την υγεία τους».

«Πρέπει να γίνουν κατανοητοί μερικοί κανόνες – ποιες θερμίδες είναι εντάξει, ποιες όχι και να βλέπετε το πιάτο σας ως γράφημα πίτας. Σε αυτό περιλαμβάνεται πρωτεΐνη, μια πηγή ενέργειας και σωστά λίπη και λαχανικά». Τρία γεύματα, τρεις βασικές ομάδες τροφίμων είναι το ευαγγέλιο του Χάσκελ.

Το βιβλίο δεν περιέχει συμβουλές αυστηρού ασκητισμού, συνηθισμένου στις δίαιτες και είναι γεμάτο με γευστικές συνταγές. «Μου αρέσει να πηγαίνω σε ωραία εστιατόρια, να απολαμβάνω καλό κρασί και καλό φαγητό» σημειώνει.

Από τις αγαπημένες του συνταγές στο βιβλίο είναι το πλήρες αγγλικό πρωινού και το πικάντικο σνακ του, Chilli Nut Trail Mix.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης