Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και οι ομογενείς ηθοποιοί Νία Βαρντάλος και Τζον Στάμος, σε μια διαδικτυακή εκστρατεία που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την ανοικοδόμηση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, το οποίο είχε καταστραφεί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής, η οργάνωση έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει με το όνομα «The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund». Στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα φιλοξενούνταν 45 ορφανά παιδιά, τα οποία, μετά την καταστροφή, έχουν βρει προσωρινή στέγη στην Ανάβυσσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτά τα ορφανά παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από το σπίτι τους», ανέφερε η Νία Βαρντάλος. «Οι Έλληνες που ζουν ανά τον κόσμο ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και η ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Τζον Στάμος είπε πως «σαν ένας νέος πατέρας, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, με πληγώνουν βαθιά».

Τέλος, ο Μαρκ Χατζηπατέρας, μέλος του ΔΣ του Λύρειου Ιδρύματος, ευχαρίστησε την Ελληνική Πρωτοβουλία λέγοντας πως ««είμαστε ευγνώμονες που η ελληνική Διασπορά ενώνεται για να ξαναχτίσει (το ορφανοτροφείο) για τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης