Νύχτες Πρεμιέρας: Η ταινία «Ντεγκραντέ» κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, 22:55
Νύχτες Πρεμιέρας: Η ταινία «Ντεγκραντέ» κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά
Με μια σύντομη τελετή απονομής βραβείων και την προβολή της ταινίας που κέρδισε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ, ολοκληρώθηκε το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Στη θέση του συνηθισμένου λόγου του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης, έδωσε τον λόγο στην βασική ομάδα του Φεστιβάλ, τα μέλη της οποίας παρουσίασαν τα βραβεία της βραδιάς, τις κριτικές επιτροπές που τα παρέλαβαν και τα ευχαριστήρια βίντεο, ενώ επίσης ευχαρίστησαν χορηγούς και συνεργάτες.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, κέρδισε η ταινία «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ, «μία ταινία πολιτικών αποχρώσεων, που προσεγγίζει το θέμα της εύστοχα και με έντονη κριτική διάθεση. Η πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά δημιούργησε μία ξεχωριστή θεατρική ατμόσφαιρα και εγκλώβισε τον θεατή στο μικρόκοσμό της», όπως σχολίασε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Βενετία Δεδεμάδη.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε η Αλαντέ Καβαϊτέ για την ταινία «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου», για τη «φρέσκια σκηνοθετική ματιά και τη δημιουργία ενός ρομαντικού κινηματογραφικού κόσμου αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα επί μέρους τεχνικά μέσα», σύμφωνα με την επιτροπή.

Το βραβείο Σεναρίου δόθηκε στον Μαρκ Νούναν για την ταινία «Είσαι και Άσχημος», για τη «διεισδυτική ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σκιαγράφηση πολυδιάστατων χαρακτήρων που διατήρησε ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, μέσα από έξυπνους διαλόγους και νατουραλιστικό ύφος».

O Μαρκ Νούναν ήταν παρόν στην τελετή λήξης και με το σύντομο λόγο του ευχαρίστησε το Φεστιβάλ και τους ανθρώπους του για την όμορφη εμπειρία που έζησε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη ταινία του να γυριστεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, 22:55