Αυτές είναι οι πιο αξιόλογες ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Life in a day

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 24 Ιουλίου 2010, οι κάτοικοι όλου του πλανήτη κλήθηκαν να στείλουν στο YouTube ένα βίντεο απ’ τη ζωή τους, συμμετέχοντας έτσι στο «Life in a Day». Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό πείραμα που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή μια μέρα στη Γη. 81.000 βίντεο από 192 χώρες συνολικού χρόνου 4.500 ωρών συγκεντρώθηκαν σε ένα υλικό γεμάτο ποικίλες στιγμές ανθρώπων απ’ το Περού έως την Γερμανία και απ’ την Αυστραλία μέχρι την Ζάμπια. Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν ΜακΝτόναλντ με τον Ρίντλεϊ Σκοτ στον ρόλο του παραγωγού υπογράφουν ένα φιλόδοξο και πειραματικό οπτικοακουστικό εγχείρημα καταγραφής του κόσμου, που σκοπεύει να συναρπάσει.


Life in a Day by NyxtesPremieras

Bellflower

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο κολλητοί περνούν τον χρόνο τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια φλογοβόλα και μετατρέποντας το αμάξι τους σε όπλο καταστροφής. Εχουν σχηματίσει τη φανταστική τους συμμορία με την ονομασία «Μητέρα Μέδουσα» και προετοιμάζονται πυρετωδώς για το τέλος του κόσμου. Οταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται παράφορα μια γοητευτική κοπέλα, οι προτεραιότητες του αλλάζουν, και ξαφνικά το τέλος του κόσμου φαντάζει πιο προσωπικό από ποτέ. Το μετά-αποκαλυπτικό όραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή Ίβαν Γκλοντέλ παίρνει σάρκα και οστά επί της οθόνης χωρίς να χωρά σε ταμπέλες ψυχαναγκαστικών κατηγοριοποιήσεων. Φτιαγμένο από τεστοστερόνη και προϊόντα εγκεφαλικών διαταραχών, εφοδιασμένο με αυθεντικές αναρχικές προθέσεις και γεμάτο αγνή βία, το «Bellflower» είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα σε κάνει να χαμογελάσεις μπροστά στον όλεθρο, να γευτείς τη γοητεία της αποστροφής, αλλά δεν θα σε αφήσει στιγμή να σταματήσεις να το σκέφτεσαι.


Bellflower by NyxtesPremieras

Red state

Τρείς έφηβοι «την πατάνε» με μια διαδικτυακή αγγελία μιας μεγαλύτερης γυναίκας που ζητάει υποψήφιους για ομαδικό σεξ. Οταν θα παρουσιαστούν μπροστά της για να εκπληρώσουν τις φαντασιώσεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια φονταμενταλιστική οργάνωση φανατικών χριστιανών. Aρχηγός της είναι ένας αδίστακτος πάστορας που ξεστομίζει ανίερα κηρύγματα καθώς τα θύματά του βασανίζονται και δολοφονούνται. Εντελώς συμπτωματικά η υπόθεση φτάνει στα χέρια της αστυνομίας και όταν μια ειδική ομάδα αστυνομικών καταφθάνει στην εκκλησία, το μακελειό αρχίζει. Το κακό παιδί του αμερικανικού σινεμά, ο Κέβιν Σμιθ, επιστρέφει με ένα φιλμ που εκτός από ένα θρίλερ τρόμου συνιστά και πικρόχολο ειρωνικό σχόλιο στη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή των σκληροπυρηνικών χριστιανικών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Ένας νέος ιερός πόλεμος αλλά με αυτόματα, φόνοι στο όνομα του Χριστού και αρκετή τροφή για σκέψη είναι τα συστατικά του «Red State» που έκαναν τον Κουέντιν Ταραντίνο να αναφωνήσει: «Λάτρεψα αυτή τη γαμημένη ταινία».


Bellflower by NyxtesPremieras

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης