DJ set by:
Kafka (Εν Λευκώ 87,7)
Dimitri Papaioannou (360 / Synch)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΩΡΑ Κ44

(Κων/πόλεως 44, Μετρό Κεραμεικός)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη
Starts @ 22.30

Disco-punk ρομαντισμός, 60’s pop, electronic beats και άρωμα Βερολίνου!

Το καλλιτεχνικό duo που φημίζεται για τις προβοκατόρικες εμφανίσεις, τη θεατράλε σκηνική παρουσία και την new wave αισθητική, έρχεται – με νέο άλμπουμ στις αποσκευές του – να μας ξεναγήσει στον εξωτικό κόσμο των Noblesse Oblige, την Παρασκευή 29 Απριλίου στο ΤΩΡΑ Κ44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις εκκεντρικές εμφανίσεις τους (που δεν περιορίζονται μόνο σε συναυλιακούς χώρους, αλλά και σε γκαλερί, θέατρα και αίθουσες τέχνης) με αναφορές στα παριζιάνικα nightclubs, τα σαδομαζοχιστικά καταγώγια της Ρώμης και τις γκαλερί τέχνης του Ανατολικού Βερολίνου, μέχρι τις πολυσυζητημένες παραγωγές τους, οι Noblesse Oblige κερδίζουν τις εντυπώσεις ανά την Ευρώπη και Αμερική, αναμειγνύοντας περίτεχνα την disco punk με τη γαλλική σκηνή των 60’s και την folk με την electronica.

Οι Noblesse Oblige δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο στις αρχές του 2004 από το γερμανό συνθέτη και παραγωγό Sebastian Lee Philipp και τη γαλλίδα ηθοποιό, performance artist και τραγουδίστρια Valerie Renay. Η συνεργασία αυτή εγκαινιάστηκε το 2006 με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Privilege Entails Responsibility, στην Horseglue Records, στην οποία εμπεριέχονται τα singles “Bitch”, “Daddy (Don’t Touch Me There)” και “Quel Genre De Garcon” κλασσικά πλέον κομμάτια της underground σκηνής του Λονδίνου και των dancefloor ανά την Ευρώπη.

Το 2007 το ντουέτο μετακομίζει στο Βερολίνο και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο In Exile, ένα μείγμα από αφρικανικούς tribal ρυθμούς και post-pop αναλογικά synths, αποσπώντας την προσοχή του Υπουργείου Πολιτισμού της Γερμανίας και κερδίζοντας το ρωσικό μουσικό βραβείο Steppenwolf στην κατηγορία “Καλύτερο Διεθνές Γκρουπ”.

Στο τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Malady (RepoRecords/ Metropolis Records) αποτείνουν, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, φόρο τιμής στον αποκρυφισμό. Οι σκοτεινοί πειρασμοί της καρδιάς εκφράζονται μέσα από τους μυστηριώδεις στίχους του άλμπουμ, που μιλούν για τη μαγεία, τους θεούς του voodoo, τον τροπικό πυρετό, και τον ήχο των εξωτικών οργάνων που χρησιμοποιούν συνήθως οι Noblesse Oblige μαζί με τα ηλεκτρονικά beats και τα tribal κρουστά αναμεμειγμένα με το χαρακτηριστικό μελωδικό «kitsch» ήχο και την new wave θεατρική τους παρουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης