Η Thanassis Frissiras Gallery παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2013 τη νέα δουλειά του Βασίλη Σελιμά με τίτλο «Νοσταλγοί».

H ανθρωποκεντρική ζωγραφική είναι το μέσο με το οποίο ο Βασίλης Σελιμάς εισάγει τον θεατή στις αινιγματικές του ιστορίες. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονα αφηγηματικά στοιχεία όπου η μελαγχολία αποτελεί τη βάση του στοχασμού αλλά ταυτόχρονα και το έναυσμα της απεμπλοκής του καλλιτέχνη από κατεστημένους ρόλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έργο του εμφανίζονται οικεία πρόσωπα με σαφείς αναφορές στον βαθύ πυρήνα των αξιών της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια. Το παρόν, το παρελθόν και η θαλπωρή, που άλλοτε σώζει και άλλοτε ευνουχίζει, αναπλάθεται απ’ τον ζωγράφο και αποκτά μια μεταφυσική διάσταση με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα της διασταύρωσης αυτών των στοιχείων είναι οι «Νοσταλγοί», όπως τους ονομάζει ο ζωγράφος. Ισορροπώντας μεταξύ ονείρου και ρεαλισμού, χρησιμοποιεί σύμβολα, δημιουργεί έναν παράλληλο κόσμο, διεγείροντας, με τους υπαινιγμούς του, τον στοχασμό στον θεατή.

Οι «Νοσταλγοί» δεν αναπολούν παθητικά στιγμές από κάποιο ένδοξο παρελθόν, δεν τους αρκεί το όνειρο. Επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν δυναμικά το μέλλον τους, μέσα από μια θαρραλέα κάθοδο στην αυτοσυνείδηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαίνια: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου-23 Μαρτίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00-14.30 και 17.30-20.30, Τετάρτη και Σάββατο: 11.00-16.00

Thanassis Frissiras Gallery: Κριεζώτου 7, 10671 Αθήνα, τηλ. / φαξ: 210 3640288, www.thanassisfrissirasgallery.com


Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης