Σε διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση γύρω από τη δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ερμηνεύοντας το τραγούδι «Του κάτω κόσμου τα πουλιά (Φαρμακωμένος ο καιρός παραμονεύει)» ο Γιώργος Νταλάρας επέλεξε να μεταφέρει το δικό του μήνυμα ότι «όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσες ελευθερίες, ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Δικαιώματα αναφαίρετα και αδιαπραγμάτευτα. Δημοκρατία και Δικαιοσύνη οφείλουν, να είναι παρούσες κάθε φορά που καταπατούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σε διαδικτυακό του μήνυμα αναφέρει ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή ενός άλλου ανθρώπου που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα μας. Έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ευελπιστούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ και στην απόδοση ευθυνών. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να πάψει να είναι ρατσιστική και ομοφοβική. Ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο!».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ζακ, παιδί φευγάτο. Μια ζωή δικιά του. Αυτονομημένος. Ποιητής. Αρθρογράφος. Ακτιβιστής. Μάχη για το AIDS, για τα δικαιώματα, για τη σεξουαλικότητα, πολιτευτής. Μαχόμενη ψυχή της κοινότητας των ανθρώπων που διαλέγουν τη σεξουαλικότητά τους. Εθελοντής για τους οροθετικούς. Εκτεθειμένος στα γούστα του, στα ρούχα του, στην επιλογή του. Ψευδώνυμο Zackie Oh. Σε “ατυχές συμβάν”, σ’ ένα κοσμηματοπωλείο ποδοπατήθηκε από τους συμπατριώτες του. 21.9.2018. Στη Γλάδστωνος. Ποδοπατήθηκε πάνω σε σπασμένα γυαλιά μέχρι που παρέδωσε, ενώ ένα άλλο τμήμα της κοινωνίας έκανε χάζι από το απέναντι πεζοδρόμιο, ακίνητο, χωρίς κανένας να παρέμβει, συναινώντας σιωπηλά στην ανθρωποθυσία» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Στην εκστρατεία συμμετέχει, επίσης, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δηλώνοντας ότι για τις οικονομικές ανάγκες της δίκης «το Θέατρο του Νέου Κόσμου αφιερώνει στη μνήμη του Ζακ την πρεμιέρα της νέας παραγωγής του με το έργο “Τσέρνομπιλ – Ένα χρονικό του μέλλοντος” της Σβετλάνας Αλεξίεβιτς. Καλούμε τους αντιρατσιστές και αντιφασίστες φίλους μας, να έρθουν στην πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου, στηρίζοντας με το εισιτήριο τους αυτό το σκοπό».

 

Με ανάλογα μηνύματά τους μιλάνε για τον Ζακ Κωστόπουλο και τη δίκη που ξεκίνησε χθες, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, η ερμηνεύτρια Βίκυ Καρατζόγλου, ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης, η ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη, η μουσικός Ναταλία Ρασούλη και ο συγγραφέας Τέλλος Φίλης. (Όλα τα βίντεο είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCq1epDHM3YYK5zBrZLZhoww)

Το επόμενο διάστημα για τον ίδιο σκοπό θα διοργανωθεί συναυλία αλλά και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερα βίντεο, με την συμμετοχή: Θόδωρος Γρηγοριάδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Ματούλα Ζαμάνη, Ελένη Καρακάση, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αναστασία Μουτσάτσου, Λάκης Παπαδόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Idra Kayne και Magic De Spell.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη και την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη.

«Γιατί είναι χρέος όλης της κοινωνίας να υπερασπίζεται τις επιλογές, το δίκαιο και την προσωπικότητα του κάθε πλάσματος στον πλανήτη. Γιατί είναι χρέος όλων μας η προστασία της ελευθερίας, της αγάπης, της επιλογής, της ίδιας της ζωής. Γιατί είναι καιρός πια η κοινωνία να αλλάξει προς το φως και το δίκαιο» όπως αναφέρει στο μήνυμά της η Ναταλία Ρασούλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης