Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Guests: 15/1o Στάθης Δρογώσης &
16/1 o Νίκος Χαλβατζής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι», ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά φιλοξενώντας για 2 βραδιές (Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιανουαρίου) τον Lolek, από τα ονόματα που έχει ξεχωρίσει στη νέα ελληνική σκηνή. Αινιγματικός τροβαδούρος, με επιρροές από Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Tom Waits, Lou Reed, Joan Baez, Patti Smith, Thalia Zedek, Smoke, Nirvana, Νικόλα Άσιμο, Μάνο Χατζιδάκι, Μάνο Λοΐζο, Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του “Alone” (Inner Ear Records), αλλά και διασκευές.

Το “Alone” είναι ένας δίσκος 10 κομματιών, με την κιθάρα και το ακκορντεόν να αποτελούν τον κύριο οδηγό στον μικρόκοσμο του Lolek. Εξομολογητικοί στίχοι, οι οποίοι στήνουν ένα σκηνικό χαρμολύπης, με θέματα όπως η αγάπη, η θρησκεία, η απομόνωση, ο θάνατος και η ομορφιά, δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να ταυτιστεί μαζί τους και δένουν αρμονικά με την βαθιά αλλά και δυναμική φωνή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερμηνεία λιτή, άμεση και υπογείως ειρωνική. Μουσική χωρίς φόρμες, καθαρή, έρχεται απερίφραστα ως ειλικρινής αποτίμηση του δημιουργού της.

Ο Lolek χειρίζεται άρτια την δύναμη της κιθάρας και της φωνής του και σε συνδυασμό με την απέριττη ενορχήστρωση αναδεικνύεται σε έναν τραγουδοποιό που σε εκπλήσσει με την υποβλητική του ικανότητα.

H μινιμαλιστική προσέγγιση, η απογυμνωμένη ερμηνεία, ο ανεπιτίδευτος λυρισμός είναι στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός νεορομαντικού ντεμπούτου. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Lolek μέσα στην απλότητά της δημιουργεί ένα προσωπικό και καθηλωτικό κλίμα, που δεν έχει τίποτα να υπερασπιστεί πέρα από την ειλικρίνεια ενός ιδιοσυγκρασιακού μουσικού, τοποθετώντας από την αρχή τον πήχη ψηλά.

Lolek: Φωνή, Κιθάρα
Μιχάλης Μοσχούτης: Κιθάρα, Lap steel
Ζαχαρίας Βαμβακούσης: Ακορντεόν
Επίκουρος Τριανταφυλλίδης: Βιολί
Θάνος Κολοκυθάς: Μπάσο
Θανάσης Αρχανιώτης: Ντραμς
Ώρα έναρξης: 22.30

«ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»
Λάμπρου Κατσώνη 189 – Άγ. Ανάργυροι, Τηλ. 210 2610444, 210 2610438
www.diplastopotami.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης