Στο Ηράκλειο, τη γενέτειρα πόλη του, θα κάνει και πάλι την πρεμιέρα της νέας του ταινίας ο Γιάννης Σμαραγδής. Το φιλμ «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα με τα γυρίσματα στη Ρωσία, τη Χίο και την Κρήτη και τον Οκτώβριο του 2012 θα κάνει πρεμιέρα, με τη SONY να έχει αναλάβει την παγκόσμια διανομή της ταινίας.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κατρίν Ντενέβ και Σεμπάστιαν Κοχ, πραγματεύεται την ιστορία του ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επική αυτή ιστορία βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σμαραγδής είχε παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα στην πατρίδα του την Κρήτη και τον «Ελ Γκρέκο».

«Είναι το αντίδωρο για την πατρίδα. Δεν μπορώ να μη φέρω για πρώτη φορά την ταινία στην Κρήτη. Η πρεμιέρα θα γίνει στο Ηράκλειο όπως και ο Γκρέκο» είπε ο Γ. Σμαραγδής, χωρίς να κρύψει ταυτόχρονα την πικρία του για τα εμπόδια που έθεσε η ίδια η Ελλάδα στην προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί η ταινία από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» είναι μια διεθνής συμπαραγωγή με τους Sebastian Koch, John Cleese, Catherine Deneuve, Juan Diego Botto, Evgeny Stychkin, Olga Sutulova, Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Τάσο Νούσια, Μάνο Τσαγκαράκη.

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης