Πέντε χρόνια ζωής κλείνει ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου, γεγονός που τον καθιστά θεσμό για την πόλη. Ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης δεν αποτελεί απλώς ένα αθλητικό δρομικό δρώμενο υψηλών προδιαγραφών, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός με στόχο την ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες.

«Ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης αποτελεί το δημοφιλέστερο δρομικό γεγονός, μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Πάνω από όλα όμως, είναι για εμάς μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού που κατάφερε να απογειωθεί στις προτιμήσεις των αθλουμένων δρομέων όχι μόνο από τη Νέα Σμύρνη, αλλά και από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ο.Ε. του Nea Smyrni Historic Run και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών που μπορεί να ξεπεράσει και τα 7.000 άτομα, Η διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των 2,5, 5 και 10 χιλιομέτρων. Για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και στα 10 χλμ., το 15ο έτος, ενώ στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. Για φέτος, όσοι δήλωσαν συμμετοχή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να τυπώσουν το μικρό τους όνομα επάνω στον αριθμό συμμετοχής, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Μια καινοτομία του 5ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή, θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους γυναίκες και άντρες στον αγώνα των 10 χλμ. με το «Βραβείο Καλλιπάτειρα». Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ για τον πρώτο, 200 ευρώ για τον δεύτερο και 150 ευρώ για τον τρίτο αθλητή και αθλήτρια, ενώ θα υπάρχουν αρκετές ακόμα προσφορές προς τους δρομείς, όπως, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αποκατάστασης (μασάζ) για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, δώρα των χορηγών για τους πρώτους νικητές και νικήτριες και για τους συμμετέχοντες έπειτα από κλήρωση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όλοι ανεξαιρέτως οι δρομείς με τη συμμετοχή τους, θα πάρουν και μία συλλεκτική eco friendly τσάντα πολλαπλών χρήσεων που για πρώτη φορά δίνεται σε αγώνα δρόμου και αποδεικνύει την οικολογική συνείδηση του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο πλαίσιο του Αγώνα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση street photography με στιγμιότυπα από τους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, γύρω από το Άλσος Νέας Σμύρνης.

Με σύνθημα «Τρέχουμε για τις Χαμένες Πατρίδες» οι διοργανωτές προσκαλούν όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, δρομείς και περιπατητές να τρέξουν μαζί στις 6 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης