06/02/2009 – 22/02/2009

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Ο Άναρθρος Λόγος της Καρδιάς» του Μιχάλη Κόκορη. Στην έκθεση παρουσιάζονται 50 περίπου έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για μία τριλογία, όπου κάθε φορά δημιουργεί ένα χώρο που θα μας είναι άγνωστος, ένα χώρο που θα δημιουργεί, με κάποια υπερβολή βέβαια, μυστήριο. Η ζωγραφική του Μιχάλη Κόκορη προέρχεται από το χώρο του Γνωστού και του Άγνωστου, μια ζωγραφική με χρωματικές εντάσεις και εσωτερικό φως, που μαγνητίζουν το μάτι ερευνώντας το παράξενα ωραίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι καταφέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό, να δημιουργήσει παιχνίδια ηδονικά και οδυνηρά, παιχνίδια που χαρακτηρίζονται κάποιες φορές από λόγο και αιτία κάποιες άλλες αναίτια και ελεύθερα…

Ο Μιχάλης Κόκορης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Εργάστηκε και μαθήτευσε πολλά χρόνια κοντά στον Γιώργο Βακιρτζή. Καθοριστική για εκείνον υπήρξε επίσης η συνάντησή του με τον ζωγράφο Σάββα Τζανετάκη. Έχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Την περίοδο 1990-93, η καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ για πρώτη φορά παρουσιάζει στο ευρύ κοινό έργα του Μιχάλη Κόκορη σε μορφή γιγαντοαφίσας, συνδυάζοντας τα αρμονικά με τα προϊόντα της. Παράλληλα συνεργάζεται με διαφημιστικούς οργανισμούς για την παραγωγή ταινιών. Σήμερα ο καλλιτέχνης ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας

Επικοινωνία: 210 7232603

Τόπος: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης