O Demna Gvasalia ανακοίνωσε την έξοδό του από τη Vetements «για να προωθήσει νέα εγχειρήματα» σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την κολλεκτίβα σχεδιαστών με έδρα τη Ζυρίχη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Θα συνεχίσει ως δημιουργικός διευθυντής του οίκου Balenciaga και θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στις 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο Gvasalia και ο αδελφός του, Guram ίδρυσαν την κολλεκτίβα Vetements πριν από πέντε χρόνια με ομάδα φίλων τους, η παρουσία της στη διεθνή σκηνή μόδας ήταν έντονη, παρά την αρχική προσπάθεια για ανωνυμία.

Οι δημιουργοί ανέτρεψαν το πρωτόκολλο των επιδείξεων μόδας παρουσιάζοντας την ανδρική και τη γυναικεία συλλογή μαζί κάθε χρόνο και συγκέντρωσαν την προσοχή των ειδικών της μόδας με την αναρχική διάθεση στο καθημερινό streetwear ή normcore στυλ.

«Ξεκίνησα τη Vetements γιατί είχα βαρεθεί η μόδα και από όλες τις απόψεις η μόδα άλλαξε μία για πάντα από τότε που εμφανίστηκε η Vetements και άνοιξε επίσης μια νέα πόρτα για τόσους πολλούς» δήλωσε ο Demna Gvasalia στο WWD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω λοιπόν ότι έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου ως πρωτοπόρος και καινοτόμος σχεδιαστής σε αυτό το εξαιρετικό εμπορικό σήμα και η Vetements έχει ωριμάσει σε μια εταιρεία που μπορεί να εξελίξει τη δημιουργική της κληρονομιά σε ένα νέο κεφάλαιο μόνη της».

«Η Vetements ήταν πάντα μια συλλογική ομάδα δημιουργικών μυαλών. Θα συνεχίσουμε να ωθούμε ακόμη περισσότερο τα όρια, σεβόμενοι τους κώδικες και τις αυθεντικές αξίες του εμπορικού σήματος, και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειλικρινή δημιουργικότητα και το γνήσιο ταλέντο» εξήγησε ο συνιδρυτής της Vetements και αδελφός του Demna Gvasalia, Guram Gvasalia.

O Demna Gvasalia είναι Γεωργιανός σχεδιαστής μόδας, σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας και ήταν επικεφαλής σχεδιαστής της Vetements από την ίδρυσή της, το 2014

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης