Ο αδελφός του Άστον Κούτσερ, Μίχαελ Κούτσερ (Michael Kutcher), δεν αποδεχόταν την ασθένειά του, αλλά τώρα είναι η φωνή για τους ανθρώπους που ζουν με εγκεφαλική παράλυση.

Πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες, ο αδελφός του, ηθοποιός, Άστον Κούτσερ, μοιράστηκε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι ο δίδυμος αδερφός του έχει εγκεφαλική παράλυση. Εκείνη την εποχή, ο Μίχαελ ντρεπόταν και προσπαθούσε να κρύψει τη διαταραχή, η οποία είχε επηρεάσει την όραση, την ομιλία, την ακοή και την κινητικότητα στο δεξί του χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν πολύ θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος» είπε ο 43χρονος στο TODAY Parents. «Δεν ήθελα να πάσχω από αυτή την ασθένεια και δεν μιλούσα γι΄ αυτή».

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, ο Μίχαελ Κούτσερ δεν είναι πλέον θυμωμένος με τον αδελφό του. Αντ’ αυτού, είναι ευγνώμων για τη συνέντευξη του 2003 η οποία του άλλαξε την πορεία της ζωής του για πάντα.

«Ο Κρις (όπως η οικογένεια του Άστον και οι φίλοι του στην Αϊόβα αναφέρονται σε αυτόν) μου έκανε το μεγαλύτερο καλό. Αποδέχθηκα τον εαυτό μου» εξήγησε ο Μίχαελ Κούτσερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του Άστον, ο Μίχαελ έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα στην Αϊόβα που τον ρωτούσε αν θα ήθελε να μιλήσει σε ένα γκαλά για το πώς είναι η ζωή του μετά την εγκεφαλική παράλυση. Παρόλο που δεν ήταν σίγουρος αν θα ήταν έτοιμος να μοιραστεί με αγνώστους την κατάστασή του, συμφώνησε να τη συναντήσει για ένα καφέ.

«Είχε μαζί της την 5χρονη κόρη της. Ένα γλυκό κοριτσάκι, την Μπέλα, με ένα χαμόγελο τόσο φωτεινό και μεγάλο» θυμάται ο Μίχαελ Κούτσερ. «Η εγκεφαλική παράλυσή της ήταν αρκετά σοβαρή και δεν μπορούσε να μιλήσει» προσθέτει.

Μετά τη συνάντησή τους δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται την Μπέλα, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφασή του να μιλήσει για την κατάστασή του. «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αφήσω την ντροπή που ένιωθα και να γίνω ίσως το παράδειγμα για ανθρώπους όπως η Μπέλα» είπε και κατέληξε: «Ήμουν επιτέλους έτοιμος να διηγηθώ την ιστορία μου και ήξερα ότι εξαιτίας του αδελφού μου θα υπήρχε ανταπόκριση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης