Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου στο Δ.Σ. του νέου Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 17:46
Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου στο Δ.Σ. του νέου Ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, η πρώτη ημερίδα που αφιερώθηκε στα 30 χρόνια από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μόνη Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανιών.

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.Στη συνέχεια, στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, οι εργασίες του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου ιδρύματος «Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Πρόεδρος του Ιδρύματος, ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στα μέλη του Δ.Σ., που ορίσθηκαν με απόφαση του Πατριάρχη, περιλαμβάνονται ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο ηγούμενος της Μονής,  Επίσκοπος Δορυλαίου, κ Δαμασκηνός,ο Μ. Πρωτοσύγκελλοςκ. Θεόδωρος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας των Πατριαρχείων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκηςκαι ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ακολούθησαν ομιλία του Μητροπολίτου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, με θέμα τα τριάντα χρόνια της διακονίας του Πατριάρχη και της καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αμαλίας Κωτσάκη, με θέμα τη μετατροπή της παλαιάς ιερατικης σχολής της Μονής σε πατριαρχικό ίδρυμα. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 17:50