Ο Έλληνας πιανίστας που απέσπασε τον έπαινο του Andrei Gavrilov

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 15:00
Ο Έλληνας πιανίστας που απέσπασε τον έπαινο του Andrei Gavrilov
«Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος έχει τέλεια χέρια, εξαίρετη τεχνική και όλα όσα χρειάζονται για να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στη μουσική» δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος πιανίστας Andrei Gavrilov.

O Βεροιώτης Παναγιώτης Τροχόπουλος, o Έλληνας πιανίστας και μαθητής του θρυλικού δεξιοτέχνη Nikolai Petrov, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1982 στην Ελλάδα, και τον Μάιο του 2006 αποφοίτησε από το Κρατικό Κονσερβατόριο της Μόσχας.

Με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 15 διαφορετικά προγράμματα για σόλο ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, όλα τα κοντσέρτα για πιάνο του Ραχμάνινοφ, καθώς επίσης και το κοντσέρτο για πιάνο του Μπουσόνι. Έχει περιοδεύσει ανά τον κόσμο δίνοντας συναυλίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει συμπράξει με πληθώρα καταξιωμένων μαέστρων, συμπεριλαμβανομένων των Tomasz Bugaj, Murad Annamamedov, Ovidiu Balan, Grigor Palikarov και Oktav Calleya.

Η συνάντησή του με τον Nikolai Petrov, έναν από τους σπουδαιότερους πιανίστες του κόσμου, υπήρξε καθοριστικής σημασίας. Ο Petrov διέκρινε στον 16χρονο τότε Παναγιώτη μια πιανιστική ιδιοφυΐα και τον χαρακτήρισε «απίστευτο δεξιοτέχνη». Από τον Σεπτέμβριο του 2000 ακολούθησαν σπουδές στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας «Tchaikovsky», στην τάξη του ίδιου καθηγητή, από όπου και αποφοίτησε με διάκριση το 2006. Τον Οκτώβριο του 2000 βραβεύτηκε από τη «Societe d'Εncouragement au Progress» της Ακαδημίας Τεχνών στο Παρίσι για μια εκτέλεση της σονάτας του Λιστ σε Σι ελάσσονα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Τροχόπουλου:


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 15:37