«Ο φίλος μου Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 00:10
«Ο φίλος μου Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Η θρυλική κωμωδία του 1963 έρχεται στο σήμερα για να πλημυρίσει τις καλοκαιρινές σας νύχτες νοσταλγία , έρωτα , γλυκά χαμόγελα και άφθονο γέλιο!


Οι Παπαθανασίου και Ρέππας αυτό το καλοκαίρι τιμάνε τον μεγάλο δάσκαλο του ελληνικού γέλιου. Τον Αλέκο Σακελλάριο. Ανεβάζουν την θρυλική κωμωδία του «Ο φίλος μου Λευτεράκης» που τόσο αγάπησαν οι Έλληνες από την ταινία με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωσταντίνου και Καίτη Πάνου.

Οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανανεώνουν το έργο και το προσαρμόζουν σε μια παρέα νέων ηθοποιών από τους καλύτερους της καινούργιας γενιάς.

Γιάννης Τσιμιτσέλης , Βασιλική Ανδρίτσου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη , Βάσω Λασκαράκη, Φώτης Σπύρος , Τάσος Αλατζάς.

Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλάριου προσθέτουν την δική τους ματιά στο έργο του πιο κεφάτου δημιουργού της ελληνικής κωμωδίας και φτιάχνουν μια παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής.

Το έργο ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα στις 16 Ιουνίου.

Επιστροφή σε μια δεκαετία που οι γυναίκες φορούσαν φουρώ, οι άντρες λινά κοστούμια και γραβατούλα και ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές, μυστικά ραντεβού και πονηρά χαμόγελα.

Καλοκαιρινές βραδιές λοιπόν με φεγγαράδα, Αλέκο Σακελλάριο και υπέροχες εικόνες και στιγμές μιας άλλης εποχής που δεν αλλοιώνονται ποτέ στο πέρασμα του χρόνου .Απλά αλλάζουν μορφή και έκφραση μέσα από το λόγο που εξελίσσεται και τα πρόσωπα που δίνουν μια φρεσκάδα σε ότι ζήσαμε , ζούμε και θα ζούμε στον έρωτα.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 02:04