Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, οι παραστάσεις του «Γάμου του Φίγκαρο» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού συνεχίζονται έως τις 30 Ιανουαρίου 2016 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Η φημισμένη κωμωδία του κορυφαίου γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί (1732-1799) αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Polyplanity Productions.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρελή ημέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο γράφτηκε στα 1778. Πρωτοανέβηκε στις 24 Απριλίου 1784 στο Θέατρο Odéon. Aποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ και Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι. Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Το έργο συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού και παράλληλα με την ανάδειξη της πολιτικής του διάστασης, εξελίσσεται ως μια φρενήρης κωμωδία βασισμένη στον αυτοσχεδιαστικό οίστρο των ηθοποιών.

Η ουτοπική αναζήτηση της ευτυχίας, μέσα σε μόνο μία «τρελή μέρα» είναι μια γοητευτική κόλαση. Τα πρόσωπα διεκδικούν μια νησίδα χαράς, ενώ οι ανθρώπινες αδυναμίες, οι ταξικοί περιορισμοί, η οικονομική ανάγκη και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα τα απομακρύνουν απ’ το στόχο τους. Αποτυγχάνουν, αλλά επανακάμπτουν δριμύτερα, αφήνοντας ανοιχτά ερωτήματα για ηττημένους και νικητές.
 


Συντελεστές:

Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Δραματουργικη επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού και Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά-Κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Επιμέλεια κίνησης: Pauline Huguet
Hair Design: Ντάνιελ Αθανασίου
Σχεδιασμός μακιγιαζ: Αλεξάνδρα Μυτά
Βοηθός σκηνοθέτη: μαρίνα τσελεμπή
Βοηθός σκηνογράφου: Ξένια Παπατριανταφύλλου
Οργάνωση παραγωγής: Τζέλα Χριστοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιολάντα Μαρκοπούλου Και Ελίνα Φέσσα



Παίζουν:

Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα, Παναγιώτης Εξαρχέας, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωντανή μουσική: Antartes (Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης)

Παραστάσεις έως τις 30 Ιανουαρίου 2016
Παραστάσεις:
Πέμπτη έως Κυριακή ώρα έναρξης 20:30

Διάρκεια παράστασης: 2,5 ώρες

Τιμές εισιτηρίων:
Β΄ Ζώνη: 18 ευρώ Α΄ Ζώνη: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 14ευρώ
Κάθε Πέμπτη, γενική είσοδος: 14ευρώ
Η προπώληση για τις παραστάσεις του Ιανουαρίου έχει ήδη αρχίσει

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης