Μπορεί ένας πωλητής αυτοκινήτων να εκφράζεται από εικαστικές ανησυχίες και να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του ψάχνοντας θέμα με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι; Ιδού που προέκυψε. Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της ‘Nissan-Θεοχαράκης’, Γιάννης Ιακωβίδης, έκανε ήδη την έκπληξη, φωτογραφίζοντας με επιμονή και μεράκι το ‘Παλιό Λαύριο’. Η σκουριά με τα εγκαταλειμμένα μηχανήματα και τις στοές των μεταλλείων, το παλιό λιμάνι, ζωντάνεψαν μέσα από το έργο του και ήδη η έκθεση (που έγινε τον περασμένο Μάη στο πολιτιστικό κέντρο της Γέφυρας Πουλόπουλου) θα επαναληφθεί στον φυσικό χώρο της έμπνευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γαλλική εταιρεία, μέσα στο βιομηχανικό πάρκο Λαυρίου, στις 7 το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου 12 τρέχοντος, ο Δήμος Λαυρεωτικής θα τιμήσει τον καλλιτέχνη Ιακωβίδη, ενώ έχει προγραμματιστεί συναυλία του σημαντικού συνθέτη μας Σταύρου Ξαρχάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του Ιακωβίδη (ο οποίος διατηρεί εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Galaxy’ διαλέγοντας μουσική κάντρι!) τελεί υπό την αιγίδα της UNESKO, ενώ οι φωτογραφίες τυπώθηκαν σε εξαιρετικά φροντισμένο τόμο 192 σελίδων (εκδόσεις ‘Τόπος’) με τον τίτλο: “Λαύριο- εικόνες βιομηχανικής μνήμης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης