Tον Kadir Nelson πλησίασε το περιοδικό Rolling Stone για να εικονογραφήσει το εξώφυλλο του τεύχους Ιούλιος 2020. Ο ζωγράφος, εικονογράφος και συγγραφέας αποδέχθηκε και σε σύντομης διάρκειας βίντεο μιλά για την έμπνευσή του και για την ελπίδα του να συμβάλει στο κίνημα Black Lives Matter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κίνημα Black Lives Matter είναι πολύ σημαντικό ως προς το ότι προκαλεί συζήτηση, η οποία εδώ και καιρό έπρεπε να είχε γίνει, για τη ράτσα και τη σχέση της με την Αμερική» λέει ο Νέλσον.

Το περιοδικό επιθυμούσε ένα ελπιδοφόρο και εμπνευσμένο εξώφυλλο, και ο Νέλσον αμέσως σκέφτηκε τον εμβληματικό πίνακα του 1830 του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό». «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι στο ίδιο πνεύμα, που θα είχε την ίδια αίσθηση και θα τιμούσε αυτό το σημείο καμπής της ιστορίας μας» εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη γυναίκα που είναι στο πρώτο πλάνο της εικονογράφησης, ο Καντίρ επισημαίνει πως «αυτοί που ωθούσαν για αυτές τις αλλαγές ήταν Αφροαμερικανές. Σε μεγάλο βαθμό, είναι στην πρώτη γραμμή, ηγούμενες αυτής της αλλαγής και, κατά συνέπεια, σκέφτηκα ότι ήταν πολύ σημαντικό για μια Αφροαμερικανή να είναι στο επίκεντρο αυτού του πίνακα επειδή εν πολλοίς ήταν στο επίκεντρο αυτού του κινήματος».

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης