Ο Κάνιε Γουέστ φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του GQ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γουίλ Γουέλτς μίλησε για πολλά και διαφορετικά θέματα, για την αναζωογόνηση της πίστης του με τις κυριακάτικες Λειτουργίες του, για τα σχέδιά του να αλλάξει τη γλώσσα του ντιζάιν στον αρχιτεκτονικό κόσμο.

Ο Αμερικανός ράπερ, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας διευκρίνισε ότι ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ, τον οποίο θεωρούσε έναν από τους καλύτερους του φίλους, τον επηρέασε βαθιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγώ για να πάω είτε από το γραφείο μου είτε από το σπίτι μου στο ακίνητο όπου χτίστηκαν οι θόλοι (ο τόπος της συντριβής του ελικοπτέρου κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο Κόμπι Μπράιαντ και άλλοι οκτώ επιβαίνοντες). Άρα τώρα είμαι τόσο αποφασιστικός όσο ο Κόμπι κάθε φορά που οδηγώ σε αυτόν τον δρόμο. Είναι ώρα παιχνιδιού. Δεν υπάρχει κίνηση την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε ή την οποία θα περιμένουμε να κάνουμε» εξήγησε. «Ήταν η μπασκετική εκδοχή μου και ήμουν η ραπ εκδοχή του» υπογράμμισε.

Ο Κάνιε Γουέστ είπε θεωρεί τον εαυτό του αναγεννημένο χριστιανό μετά την «επείγουσα ψυχιατρική κατάστασή του» που οδήγησε στη νοσηλεία του 2016 στο Ιατρικό Κέντρο του UCLA. Όπως και το περίφημο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε νωρίτερα στην καριέρα του ως ράπερ, ο Γουέστ το χρησιμοποίησε για να τροφοδοτήσει το επόμενο κεφάλαιό του. «Αισθάνομαι ότι η εκκλησία στην οποία μεγαλώσαμε οι περισσότεροι ως παιδιά είχε ένα αρνητικό περιβάλλον. Το σημαντικότερο για μένα, ως κάποιος που έχει δώσει τη ζωή του στον Χριστό, είναι να γνωρίζω ότι άλλοι την έχουν ως άγκυρα και ως μορφή θεραπείας, γιατί μιλάς με ένα άτομο που πήγε στο νοσοκομείο και επέστρεψε» υπογράμμισε

Το να έχουμε τυφλή πίστη είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη, ανέφερε σημειώνοντας ότι κάποιες φορές μπορεί να φαινόταν ότι είναι αλαζόνας. «Η αλαζονεία μπορεί να προερχόταν από το γεγονός ότι δεν δούλευα για τον Θεό, αλλά δούλευα για το εγώ μου, που είναι σαν να δουλεύω για τον διάβολο» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός ράπερ αναφέρθηκε και στο ράντσο του στο Κόντι του Ουαϊόμινγκ, γνωστό ως West Lake Ranch «Υeezy Campus», όπου εκτρέφει πρόβατα για την παραγωγή μαλλιού για το brand ενδυμάτων του, Yeezy.

Η τοποθεσία, σύμφωνα με τον Κάνιε Γουέστ, είναι αλλαγή προτύπου για την ανθρωπότητα.

Ο Κάνιε Γουέστ συζήτησε και για τους οικίσκους Calabasas dome concept houses, τους φουτουριστικούς θόλους που έχτισε στην Καλιφόρνια για να δημιουργήσει μια, χωρίς τάξεις, ουτοπική κοινωνία και διευκρίνισε ότι δεν τον ανάγκασαν οι τοπικές αρχές να τους κατεδαφίσει.

«Τους χτίσαμε μόνο για να βιώσουμε τις διαστάσεις και σχεδιάζαμε να τους γκρεμίσουμε. Στην Καλιφόρνια, είπαν: “Κατεδαφίζουμε τους θόλους του Κάνιε”. Και ξέρετε, μεταφορικά, αυτό προσπαθούν να κάνουν οι άνθρωποι από τότε που ήμουν μικρός. Αλλά, όπως μπορείτε να δείτε τώρα, δεν έχουν πετύχει».

Εξήγησε ότι εξακολουθεί να θέλει αυτές οι οικίες να μπορούν να συναρμολογηθούν και να χτιστούν σε οποιαδήποτε τοποθεσία, και η τελευταία δοκιμή του ήταν για ένα σπίτι στο οποίο μπορούσες να κάνεις skate με τη βοήθεια σχεδιαστών, οι οποίοι πιστεύει ότι μπορεί να είναι οι νέοι αρχιτέκτονες.

Τώρα σκέφτεται τη συμβολή του θρυλικού καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα James Turrell, του Βέλγου μάγου της διακόσμησης εσωτερικών χώρων Axel Vervoordt και του Ιταλού αρχιτέκτονα Claudio Silvestrin για το νέο του project.

Αναφερόμενος στις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Κάνιε Γουέστ, σθεναρός υποστηρικτής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε:

«Αγοράζω ακίνητα. Είναι καλύτερα τώρα από ό,τι όταν ο Ομπάμα ήταν στην εξουσία. Δεν σας διδάσκουν στο σχολείο για την αγορά ακινήτων. Σας διδάσκουν πώς να γίνετε ιδιοκτησία κάποιου. Σίγουρα ψηφίζω αυτή τη φορά. Και γνωρίζουμε ποιον ψηφίζω. Και δεν πρόκειται να μου πει κανείς από τους ανθρώπους γύρω μου ότι η καριέρα μου θα τελειώσει… Ποιο είναι το νόημα να είσαι διασημότητα αν δεν μπορείς να έχεις γνώμη; Όλοι έχουν τη δική τους γνώμη!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης