Η πολύπαθη εκστρατεία του Kanye West για τις προεδρικές εκλογές υπέστη ένα ακόμη πλήγμα αφού αποκαλύφθηκε ότι τον Σεπτέμβριο δαπάνησε 3 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα για τη διεκδίκηση της εισόδου στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, ενώ συγκέντρωσε μόλις 2.782 δολάρια.
 
Τα στοιχεία προκύπτουν από τις εκθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής των ΗΠΑ που δημοσίευσε ο Μπεν Τζέικομπς του NY Mag, ο οποίος αποκάλυψε τις προεκλογικές δαπάνες στο Twitter.
 
«Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά την εκστρατεία του Kanye West, τα 1.582 δολ. προήλθαν από συνεισφορές κάτω των 200 δολαρίων. Έλαβε επίσης δύο συνεισφορές, μία από 1.000 δολαρίων και μία 200 δολαρίων» ανέφερε ο δημοσιογράφος.
 
Στη συνέχεια πρόσθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας δώρισε -όχι δάνεισε- 2.113.002 δολάρια στην προεκλογική του εκστρατεία, εκτός από τα 9,76 εκατ. δολάρια που έχει δανείσει.
 
Η έκθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής αναφέρει επίσης ότι έλαβε 17.600 δολάρια από συνεισφορές έως τις 20 Οκτωβρίου. Η εκστρατεία πρόσθεσε 540.000 δολάρια στα χρέη του.

 Ο Kanye West ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2020 τον περασμένο Ιούλιο και έχει κάνει πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια. Τελικά εξασφάλισε υποψηφιότητα σε 12 πολιτείες, Αρκάνσας, Κολοράντο, Αϊντάχο, Αϊόβα, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μισισιπή, Οκλαχόμα, Τενεσί, Γιούτα και Βερμόντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ιστότοπο της εκστρατείας του παρουσιάζονται δέκα προτάσεις που περιλαμβάνουν τα πάντα, από τη μείωση του χρέους των φοιτητικών δανείων έως τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, την υποστήριξη θρησκευτικών ομάδων έως την επαναφορά της προσευχής στη σχολική τάξη.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης