Τις επόμενες ημέρες, ο KAWS, ο καλλιτέχνης που έχει πλέον πάρει διαστάσεις φαινομένου στη διεθνή αγορά έργων τέχνης, ξεκινά τη διάθεση περιορισμένου αριθμού αντιγράφων έργων του, τα έσοδα από τα οποία θα πηγαίνουν κάθε φορά σε διαφορετική οργάνωση αγαθοεργιών. Στους αγοραστές τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν έργο του KAWS σε πολύ χαμηλή τιμή και, ταυτόχρονα, να κάνουν μια καλή πράξη.

Το πρώτο από αυτά είναι αντίγραφο μιας σιλουέτας από το «Peanuts», για την ακρίβεια του Snoopy. Είκοσι πέντε αντίτυπα αυτού του έργου, υπογεγραμμένα και αριθμημένα από τον καλλιτέχνη, θα διατεθούν στην τιμή των 1.200 δολαρίων το ένα και το σύνολο των εσόδων θα δοθεί στη μη κυβερνητική οργάνωση Free Arts NYC, η οποία προσφέρει προγράμματα και διδασκαλία τέχνης σε νέους στους οποίους το σύστημα δεν δίνει ίσες ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλά από τα ευάλωτα παιδιά τα οποία φροντίζουν ζουν σε καταλύματα όπου συνωστίζονται πολλοί, με μικρή πρόσβαση σε βοηθήματα που χρειάζονται για να παραμείνουν εμπνευσμένα και ανθεκτικά» έγραψε ο Brian Donnelly -αυτό είναι το όνομά του- στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Παρακαλώ, εξετάστε το ενδεχόμενο να στηρίξετε την οργάνωση μέσω δωρεάς στον ιστότοπό της ή με την αγορά ενός αντιγράφου, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για προμήθειες, kit δραστηριοτήτων και εικονική διδασκαλία αυτών των νέων. Είκοσι πέντε άτομα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το αντίγραφο.

Οι ενδιαφερόμενοι ας στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση @kaws.com, αναγράφοντας “FREEARTSNYC” στο πεδίο του θέματος. Σύντομα θα ανακοινωθούν μελλοντικές εκδόσεις (έργων) για καλούς σκοπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν έργο KAWS, η ευκαιρία είναι μεγάλη. Πέρυσι, τα μοναδικά αντίγραφα έργων του συνήθως έπιαναν 18.723 δολάρια το ένα, κατά μέσον όρο, στις δημοπρασίες. Εφέτος, προς ώρας πιάνουν κατά μέσον όρο 14.000 δολάρια το ένα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης