Ο Kim Jones θα ενταχθεί στο δυναμικό του Fendi ως καλλιτεχνικός διευθυντής και θα σχεδιάσει τη γυναικεία ready-to-wear συλλογή, ενώ θα παραμείνει διευθυντής δημιουργικού της ανδρικής γραμμής του Dior.

Είναι η πρώτη φορά που Βρετανός σχεδιαστής θα δοκιμαστεί στη γυναικεία ένδυση παρουσιάζοντας την πρώτη συλλογή του για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας αναλαμβάνει επίσης τις γυναικείες συλλογές υψηλής ραπτικής, γούνας του ιταλικού οίκου μόδας. Η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας Fendi θα συνεχίσει στο τιμόνι των συλλογών αξεσουάρ και ανδρικών ενδυμάτων του οίκου.

Ο Kim Jones δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μπερνάρ Αρνό, Πιέτρο Μπεκάρι, Σερζ Μπρούνσβικ και Σίλβια Βεντουρίνι για την απίστευτη ευκαιρία. Το να δουλεύω σε δύο τόσο διάσημους οίκους είναι αληθινή τιμή ως σχεδιαστής και το να είμαι σε θέση να ενταχθώ στον Fendi, καθώς και να συνεχίσω το έργο μου στο Dior Men’s είναι τεράστιο προνόμιο».

«Το θερμότερο καλωσόρισμα στον Κιμ, με τον οποίο συνδέομαι με βαθιά εκτίμηση και φιλία. Ανυπομονώ να οδηγήσει το σύμπαν του Fendi στο επόμενο επίπεδο» ανέφερε η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Kim Jones είναι ένα μεγάλο ταλέντο και αποδεικνύει συνεχώς την ικανότητά του να προσαρμόζεται στους κώδικες και την κληρονομιά των οίκων του LVMH. Στον Fendi, είμαι πεπεισμένος ότι το όραμα και το πάθος του θα συμβάλουν ιδιαίτερα στην επιτυχία των γυναικείων συλλογών» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης