«Ο κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 14:38
«Ο κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV

Την άγνωστη ιστορία 75 εμβληματικών ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, αποκαλύπτει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, Ο κώδικας της τέχνης, σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά 13 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD και θα παρουσιάζεται σε Α’ προβολή κάθε Παρασκευή βράδυ και σε Β’ προβολή κάθε Δευτέρα στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο κανάλι, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Στο πλαίσιο της σειράς, γνωστοί Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί και ερευνητές, αλλά και οι επικεφαλής μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν σε μουσεία, πινακοθήκες και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας (Μουσείο Μπενάκη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνική Πινακοθήκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Πόλεως Αθηνών, Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών κ.ά), αποκωδικοποιώντας και αποκαλύπτοντας την κρυφή σημειολογία εμβληματικών έργων της ελληνικής τέχνης.

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Το βλέμμα», παρουσιάζει σπουδαία έργα τέχνης, όπου η χρήση του βλέμματος έχει κεντρικό ρόλο, όπως τα πορτρέτα του Φαγιούμ, τα έργα της Παλαιολόγειας εικονογραφίας ή ακόμη η «Ψυχομάνα», η διάσημη ελαιογραφία του Νικόλαου Γύζη. Κάθε επεισόδιο θα έχει μια κεντρική θεματική, όπως η θάλασσα, ο ξένος, η μουσική συνοδεία, η απώλεια, η ήττα, ο πόθος, η οικουμενική Ελλάδα. Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD (Παρασκευή 4/10, 22.00), το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.    

Στη σειρά μιλούν, μεταξύ άλλων, με αλφαβητική σειρά οι: Παναγιώτα Ασημακοπούλου-Ατζακά, Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, Αικατερίνη Δελαπόρτα, Διευθύντρια Βυζαντινού Μουσείου, Ευφροσύνη Δοξιάδη, Συγγραφέας-Εικαστικός, Νικόλαος Καλτσάς, Αρχαιολόγος, Λαμπρινή Καρακούρτη, Ιστορικός Τέχνης, Μαριλένα Κασιμάτη, Αρχαιολόγος-Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης, Αγγελική Κοτταρίδη, Αρχαιολόγος, Δημήτρης Κουρκουμέλης, Αρχαιολόγος, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα,  Ιστορικός Τέχνης, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης, Χρύσα Μαλτέζου, Εικαστικός, Άννα Μπαλλιάν, Επιμελήτρια Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, Χρήστος Ντούμας, Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης, Ξένια Πολίτου, Επιμελήτρια του Τμήματος Νεοελληνικής Τέχνης και Υλικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη, Νικόλας Σταμπολίδης, Αρχαιολόγος-Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Βασίλης Χρυσικόπουλος, Αρχαιολόγος, Colin McDonald, Εικαστικός, John Mc K. Camp, Καθηγητής, Διευθυντής Ανασκαφών Αρχαίας Αγοράς, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Δείτε το βίντεο:


Η νέα σειρά «Ο κώδικας της τέχνης» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV
Series Created by: Σίμος Μαγγανής
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Νίκος Νταγιαντάς
Θεματολογία, Ιστορίες & Έρευνα: Γιώργος Κυριακόπουλος
Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Αγγελική Κοτταρίδη, Νίκος Σταμπολίδης, Μαριλένα Κασιμάτη
Associate Producer: Λεωνίδας Λιάμπεης
Executive Producer: Σίμος Μαγγανής
Εταιρεία Παραγωγής : GREEN OLIVE FILMS

Δείτε περισσότερα εδώ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 14:38