Πολιτικοί, ηθοποιοί, μουσικοί, σχεδιαστές μόδας, ισχυρές προσωπικότητες παγκόσμιας φήμης τον έχουν υποδεχθεί στους χώρους, στους οποίους περνούν πολύ χρόνο της ζωής τους, εκεί όπου λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις, καθισμένοι στο έπιπλο με το μεγαλύτερο κύρος.

Ο Γερμανός φωτογράφος Konrad R. Muller φωτογραφίζει διάσημους στα γραφεία τους εδώ και πάνω από 50 χρόνια – δημιουργώντας το αντιφατικό συναίσθημα της οικεία απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ φωτογραφήθηκε στις 17 Ιουλίου του 2002 καθισμένος στο γραφείο του στο υπόγειο του σπιτιού στο Ανόβερο να διαβάζει δημοσίευμα για τον τότε υπουργό Άμυνας, Ρούντολφ Σάρπινγκ στο περιοδικό «Bunte». Την επόμενη μέρα τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες φωτογραφήθηκε το 2008 στο γραφείο του στο Μόναχο και η ηθοποιός Μαρτίνα Γκέντεκ πόζαρε το 2014 να γράφει τα απομνημονεύματά της στο γραφείο του σπιτιού της στο Βερολίνο.

Φωτογραφίες του Konrad R. Muller, οι οποίες δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Spiegel περιλαμβάνονται σε δοκίμιο για την πολιτισμική ιστορία του γραφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης