Ένα απ’ τα καινούρια αστέρια της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, ο Lolek (κατά κόσμον Γιάννης Αναγνωστάτος) έρχεται την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής για να παρουσιάσει το ντεμπούτο άλμπουμ του “Alone” που αγαπήθηκε τόσο πολύ από κοινό και μουσικούς.

Για να τραγουδήσει live τις νεορομαντικές μελωδίες του, να ντύσει με τη “στοιχειωμένη” φωνή του στίχους εξομολογητικούς που απογειώνονται από τις απρόβλεπτες ενορχηστρώσεις του και να παρασύρει το κοινό του σ’ ένα νοσταλγικό ταξίδι που ξεκινά απ’ τα Βαλκάνια, τις παραδόσεις και τα μινόρε της Κάτω Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από κομμάτια με έντονες επιρροές από το βαλς (όπως το “A Valse Of Α True Romance”) ή τους folk ρυθμούς (“Ηave Υou Νoticed?” ή “Ι Went To The Beach Alone”), μέσα από αργόσυρτες μπαλάντες (“Now Cry!”) αλλά και ηλεκτρισμένους ήχους (“These Guns”)…

Μέσα από μια μουσική χωρίς αινίγματα και παράδοξες φόρμες, λιτή, απέριττη και ταυτόχρονα καθηλωτική που θα ερμηνεύσει όχι “μόνος” του αλλά παρέα με την κιθάρα του και τους μουσικούς του: Μιχάλη Μοσχούτη (κιθάρα, lap-steel), Κώστα Τσιώλη (rhodes piano, συνθεσάιζερ, toy-piano, μελόντικα, ακορντεόν), Θάνο Κολοκυθά (μπάσο) και Θανάση Αρχανιώτη (ντραμς).

Η παράσταση ανήκει στον Κύκλο Η νέα γενιά στο προσκήνιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εξηγεί: “Με απωθεί η επιτηδευμένη προχειρότητα, το “χύμα” με το πρόσχημα της καλλιτεχνικής ελευθερίας, το άσκοπο και το αβασάνιστο, κοινώς το “χωρίς λόγο”. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη και ο λόγος που γράφω και παίζω μουσική είναι γιατί ευτυχώς δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη”. Ο Lolek δείχνει να χειρίζεται άρτια τη δύναμη της κιθάρας και της “στοιχειωμένης” φωνής του αναδεικνύοντας μέσα από τις απέριττες ενορχηστρώσεις του, το νεορομαντικό του προφίλ. Το “Αlone” μέσα στην απλότητά του, δημιουργεί ένα προσωπικό και καθηλωτικό κλίμα που πάνω απ’όλα υπερασπίζεται. Το “Αlone” μέσα στην απλότητά του, δημιουργεί ένα προσωπικό και καθηλωτικό κλίμα που πάνω απ’ όλα υπερασπίζεται το δημιουργό του. Έναν νέο τροβαδούρο που βάζει από τα πρώτα του βήματα τον πήχη ψηλά…

Η σόλο εμφάνισή του μετά τη διάλυση των Bolek & Lolek στέφτηκε με επιτυχία κι έτσι ακολούθησαν οι παραστάσεις του στο Μικρό Μουσικό Θέατρο και η συνεργασία του με τον Boy από τους Mary & The Boy, ο οποίος συμμετέχει και στο άλμπουμ “Alone” παίζοντας πιάνο και κάνοντας δεύτερα φωνητικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης