Ο Μάρκος Βενιός με «… αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 07:40
Ο Μάρκος Βενιός με «… αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος»
... έως 22 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο: 10.00 - 15.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00

Την Τρίτη 28 Μαΐου εγκαινιάστηκε στον Εικαστικό Κύκλο, Καρνεάδου 20 στο Κολωνάκι έκθεση έργων ζωγραφικής μικρών διαστάσεων με γενικό τίτλο «…αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος». Η θεματολογία του Μάρκου Βενιού είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες και μάλιστα η χρήση του χρυσού-ασημί την έχει κάνει μοναδική. Αποτυπώνει όπως σχεδόν πάντα τις μικρές λιτές γωνιές της νησιωτικής Ελλάδας με το άπλετο φως, με την μοναδική διαύγεια της τεχνικής του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των τριών τελευταίων χρόνων που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό Ο ζωγράφος του Αιγαίου. Η πέτρα, η φρυγμένη γη, ο τοίχος του ξωκλησιού που έχει δουλευτεί με την παλάμη του ταπεινού χτίστη και το μονοπάτι με τα φρύγανα, θυμάρια και φασκόμηλα που έχει ανοίξει η γερόντισσα νησιώτισσα για να πάει να προσκυνήσει και να ανάψει το καντήλι, μέσα από την τεχνική της αυγοτέμπερας και του χρυσού παίρνει μια μεταφυσική και ποιητική διάσταση. Η βιωματική εμπειρία εδώ καταγράφεται σε ψυχικές ανατάσεις του ζωγράφου.

Τα πιο αγαπητά πράγματα στον κόσμο, είναι τα αυθεντικά. Γι αυτό ο μεγάλος δάσκαλος Γιάννης Τσαρούχης του είχε πει: Εσύ ζωγραφίζεις αυτά που καταστρέφει ο άνθρωπος. Με το προσωπικό του ύφος ο Μάρκος Βενιός προσθέτει στην Ελληνική τοπιογραφία, μια καινούρια ερμηνεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 07:43