Εντυπωσίασαν τα θεατρικά κοστούμια του Μιχαήλ Ρωμανού στην Τεχνόπολις

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα θεατρικά κοστούμια του εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, στην μεγάλη ομαδική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, ενταγμένη στο καλλιτεχνικό πλαίσιο του Athens Fringe Festival (15-21/6/2009).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα θεατρικά κοστούμια που παρουσίασε ο καλλιτέχνης, ήταν εμπνευσμένα από την Ελληνική Μυθολογία και συγκεκριμένα από την τραγική φιγούρα της “Μήδειας” κατασκευασμένα με τη μέθοδο της trash art, σε παραδοσιακό υφαντό, με την προσθήκη μεταλλικών εξαρτημάτων.

Τα εκθέματα, παρουσιάστηκαν σε ένα ιδιαίτερο χώρο στην Τεχνόπολις, που θύμιζε σκηνικό μεταμοντέρνου θεάτρου, και συγκεκριμένα, στο μηχανουργείο της  αίθουσας “Τάκης Παπατσώνης”, στο Γκάζι.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός παρουσίασε επίσης ένα εικαστικό έργο με τίτλο “Στόχοι” προβάλλοντας το υπαρκτό πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος, στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης” που ήταν αφιερωμένη από το φεστιβάλ στην εικαστική δημιουργία γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα θεατρικά κοστούμια θα φωτογραφηθούν στο Ηρώδειο, για την μεγάλη έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει το χειμώνα στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός είναι εικαστικός καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων και ιστορικός της τέχνης και του ενδύματος.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας – ATHENS FINE ARTS FESTIVAL – που διοργανώνεται με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση της νεανικής, κυρίως δημιουργίας. athensfineartsfestival.gr

Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στην Αθηναϊδα, στην Δημοτική Πινακοθήκη Ύδρας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης