Ο Μπέρνι Σάντερς παντού, στο Google Street View

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 08:42
Ο Μπέρνι Σάντερς παντού, στο Google Street View

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν - 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, πλέον - ήταν γεμάτη στιγμές που προσφέρονταν για memes. Μια από αυτές ήταν ο Μπέρνι Σάντερς, καθισμένος σταυροπόδι σε πλιάν καρέκλα, φορώντας υπερμεγέθη γάντια από ανακυκλωμένα υλικά και ένα ζεστό μπουφάν. Με έμπνευση τη φωτογραφία που τράβηξε ο Brendan Smialowski, τα σχετικά memes άρχισαν να κατακλύζουν το Twitter καθώς η χαλαρή στάση του Μπέρνι σε συνδυασμό με το ότι καθόταν μόνος έκαναν τη φωτογραφία ακαταμάχητη. Επειδή πολλοί δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργούν memes, ο Nick Sawhney, ο οποίος κάνει το μεταπτυχιακό του στο New York University, δημιούργησε έναν ιστότοπο που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να «βάλει» τον Μπέρνι Σάντερς οπουδήποτε στον κόσμο με τη βοήθεια του Google Maps Street View.

Τον ιστότοπο «Put Bernie Anywhere» άρχισαν να κάνουν re-tweet οι φίλοι του Sawhney. Και έγινε viral. «Τρελάθηκα, γιατί ήταν κάτι σαν “Θεέ μου, γίνομαι viral”» είπε ο Sawhney στο Wired Magazine.

«Μετά, τρελάθηκα γιατί έπρεπε να αποτρέψω το κρασάρισμα του ιστότοπου». Δεν απεφεύχθη το κρασάρισμα, αλλά ο μεταπτυχιακός φοιτητής στο NYU βρήκε βοήθεια στο Heroku, μια πλατφόρμα στο cloud που επιτρέπει σε εταιρείες να δημιουργήσουν, να διαθέσουν, να παρακολουθήσουν και να επεξεργαστούν εφαρμογές. Σε λίγες ώρες, ο ιστότοπος λειτουργούσε και πάλι.

Για να τον δημιουργήσει, ο Sawhney χρησιμοποίησε την Google Maps API, προσθέτοντας ένα πεδίο για ερωτήσεις και σκηνικό για να τοποθετείται η φωτογραφία του Μπέρνι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με κάθε αίτημα ενδιαφερόμενου, το Google χρεώνει τον μεταπτυχιακό φοιτητή με ένα μικρό ποσό. Αφότου ο «Put Bernie Anywhere» έγινε viral, ο λογαριασμός έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Μια εκστρατεία crowdfunding έχει ήδη ξεκινήσει για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος, αλλά κατά την τελευταία μας επίσκεψη (26/1) στον ιστότοπο φαίνεται να έχει αναστασταλεί η δράση του, έχοντας δημιουργήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια memes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 08:42