Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην Ασή Γωνιά Χανίων εκδήλωση μνήμης για τους Μανιάτες που έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της Κρήτης. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» από το Μεσολόγγι.

Οι εκδηλώσεις στην τέως Κοινότητα Ασή Γωνιάς Χανίων, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου προς τιμήν και μνήμη των αγωνιστών Μανιατών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Κρητικών Επαναστάσεων του 1866-1869 έχοντας ως αρχηγό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη, ξεκίνησαν από το Γύθειο, και πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της Κρήτης, ενισχύοντας τον απελευθερωτικό Αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των κατοίκων της Ασή Γωνιάς και της Μάνης σημειώνεται πως έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μετά την αδελφοποίηση των δήμων τους μια στενή σχέση φιλίας.

Ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» ευχαριστεί για την πρόσκληση στην εκδήλωση μνήμης και τη φιλοξενία στην Κρήτη τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς, κ. Στέλιο Νικολακάκη, τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Γύπαρη, τους φίλους και αδερφούς, κ. Γιάννη Κουνδουράκη, κ. Μανώλη Αγγελάκη, την οικογένεια του κ. Σήφη Μανούσακα καθώς και όλους τους Ασή Γωνιώτες. Παράλληλα, ο «Λιάρος» ευχαριστεί τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και όλους τους Μανιάτες για την στήριξη που παρέχουν στον Όμιλο από την ίδρυσή του.

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» στην εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Μανιάτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης