Ο Ορέστης Ντάντος στον Σταυρό του Νότου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 15:25
Ο Ορέστης Ντάντος στον Σταυρό του Νότου
Ένας από τους πιο ξεχωριστούς νέους τραγουδοποιούς, ο Ορέστης Ντάντος, έρχεται στο club του Σταυρού του Νότου, για την πρώτη live παρουσίαση του νέου του album «Τελευταία Ανατολή», την Πέμπτη 26 Απριλίου.

Μια εξαιρετικά αιχμηρή συλλογή τραγουδιών, που ξορκίζουν με κυνισμό και αλήθεια την πραγματικότητα όπως τη βιώνει ένας σύγχρονος δημιουργός με διάθεση κριτικής και αυτοκριτικής, με την ελπίδα και την απογοήτευση να πορεύονται χεράκι χεράκι.

Ο Ορέστης Ντάντος δημιούργησε από την πρώτη στιγμή αίσθηση με τον προκλητικό του λόγο και την ωμή αλλά ποιητική διάσταση των τραγουδιών του. Από το «Θα πάω όταν γουστάρω», το «Όταν γυρνάς το βράδυ απ’ τα ξενύχτια», στα «Κατοικίδια Ζώα» του πρώτου του album «Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς» έμεινε η πεποίθηση ενός σημαντικού δημιουργού με αυτόφωτο στίγμα.

Στο νέο του album «Τελευταία Ανατολή» ο Ντάντος δεν ωραιοποιεί καμία προσωπική ή κοινωνική αδυναμία, αλλά τις προβάλλει μεγεθυμένες και γυμνές από καθετί ψεύτικο. Μέσα από ηλεκτρικές μπαλάντες αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο κόσμο του. Τραγουδά για τις διακοπές που ακυρώθηκαν («Ιούνιος»), έρωτες που διαλύθηκαν με τον πιο επώδυνο τρόπο («Κάτι πράγματα στο σπίτι»), βίαιες εκρήξεις αδιέξοδων σχέσεων (Άλλη μια ευκαιρία»), το ζοφερό κλίμα της Ελλάδας του μνημονίου («Πέταξε την πέτρα που κρατάς»).

Μαζί με τα δικά του τραγούδια ερμηνεύει και όσα τον συγκινούν: Radiohead, Τρύπες, Clash μεταξύ άλλων.

Μαζί του οι μουσικοί:
Γιώργος Καρδιανός / ηλ. κιθάρα
Γιώργος Ψυχογιός / ντραμς
Λεωνίδας Πετρόπουλος / μπάσο
Κωνσταντίνα Κυριαζή / βιολί

Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό - Ώρα προσέλευσης: 22.00.
Σταυρός του Νότου Club - τηλ. κρατήσεων: 210 9226975.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 15:56