Θέατρο Ηβη

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O «ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ» η sold-out κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου πριν 15 χρόνια (για δύο θεατρικές σαιζόν) επανέρχεται αυτόν τον Νοέμβριο επικαιροποιημένη, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς.

Πέρασαν 15 χρόνια και ο Παππούς δεν έβαλε μυαλό! Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον Παππού στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά.

Ο παππούς (Κώστας Βουτσάς), οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ως Φώφη, Θωμαΐς Ανδρούτσου ως Πόπη, Σοφία Παυλίδου ως Μαρία) , ένας αστυνομικός (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μία εγγονή (Σοφία Παυλίδου) ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη (Θωμαΐς Ανδρούτσου) ερωτεύεται τον αστυνομικό (Κώστας Αποστολάκης) και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.

Μέντορας της οικογένειας; Ποιος άλλος; Ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης (Πέτρος Λαγούτης) και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος ,ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα.

Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου

Art Direction: Φρόσω Ράλλη

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική Επιμέλεια : Κώστας Ζήκος

Παραγωγός : Κώστας Σπυρόπουλος

Ημέρες Παραστάσεων :

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:15 & 21:15

Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων :

22€ , Φοιτητικό 17€

Προπώληση Εισιτηρίων :

Public

Forthnet

Ταμείο Θεάτρου

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΘΕΑΤΡΟ «ΗΒΗ»

Σαρρή 27, Ψυρρή

210-3213112, 210-3216382

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης