Την Κυριακή 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού, από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 16.00 έως τις 21.00, ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με σχολές χορού, ενώσεις, συλλόγους και γυμναστήρια της πόλης, πραγματοποιεί στην πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Στο πρώτο μέρος (11.00-14.00), θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από την Κάρπαθο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά και την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θα παρουσιαστούν χορογραφίες ατομικές, ζευγαριών και ομαδικές σε latin, oriental, rock n΄ roll, hiphop, zumba, μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο από σχολές της πόλης.

Στο δεύτερο μέρος (18.00-21.00), θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μάνη, τη Μήλο, την Καππαδοκία, τη Μικρά Ασία, τους Σαρακατσάνους και την Κρήτη.

Στη συνέχεια, πολιτιστικοί φορείς της πόλης θα παρουσιάσουν λαϊκό πρόγραμμα. Επίσης, θα παρουσιαστούν χορογραφίες ατομικές, ζευγαριών και ομαδικές σε latin, oriental, capoeira, Rnb, salsa, reggaeton freestyle hiphop, zumpa, σύγχρονο και μοντέρνο χορό από σχολές της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, τόνισε: «Θέλοντας να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού, διοργανώνουμε στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, μια ημέρα αφιερωμένη στους χορούς. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση σχολών χορού, συλλόγων, ενώσεων και γυμναστηρίων, θα παρουσιαστούν σε μια ημέρα όλα τα είδη χορού και αυτή θα κλείσει με ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Στόχος και των δράσεών μας είναι να διώξουμε την εθνική κατάθλιψη. Να φέρουμε ξανά την ελπίδα, το χαμόγελο, την αισιοδοξία στους Πειραιώτες. Μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης