Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής φιλοξενεί τον σπουδαίο έλληνα συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη στη γενέθλια μουσική παράστασή του που διένυσε νικηφόρα τον περσινό δύσκολο θεατρικό χειμώνα, με σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων στη μουσική θεατρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς, καθώς και μία επιτυχημένη θερινή διαδρομή.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ετοιμάζει τις αποσκευές του μαζί με τους συνεργάτες του για την Κομοτηνή, για να ζεστάνει τις καρδιές όλων των φίλων του στη Θράκη. Μαζί του η Ελευθερία Πάτση και η Banda di Stelle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη. Το κοινό χειροκρότησε, τραγούδησε, συγκινήθηκε, με κορυφαία στιγμή τη στάση της παράσταση στις Βρυξέλλες, στο ιστορικό θέατρο Palais de Bozart, που απογείωσε τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο γνωστός καλλιτέχνης ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο τον μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι. Ένα πιάνο γεμάτο από τα τραγούδια που εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές των Ελλήνων. Το «55» είναι η κατά Σταμάτη περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του Έρωτα, η κωμωδία του ζην και του ευ ζην.

Με της σιγουριάς τα υλικά και με συνοδοιπόρους την Θεσσαλονικιά φίλη με την υπέροχη φωνή Ελευθερία Πάτση και την εξαιρετική ορχήστρα «Banda di Stelle», ο Σταμάτης Κραουνάκης καλεί τους φίλους του να μοιραστούν μαζί του τραγούδια, λόγια και … μικρόφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιάνο-πλήκτρα : Δημήτρης Οικονομίδης

Κιθάρα : Αλέξης Βεργής

Ντραμς : Νίκος Βαργιαμίδης

Μπάσο : Δημήτρης Γιαλαμάς

Ηχος : Γιώργος Παπαχατζής

Φώτα : Δημήτρης Ματζούκας

Για το «55» συνεργάστηκαν οι:

Σενάριο : Σταμάτης Κραουνάκης – Φωκάς Ευαγγελινός

Σκηνοθεσία : Φωκάς Ευαγγελινός

Κοστούμια : Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Ο διακεκριμένος έλληνας συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 στις 18:30, στο ξενοδοχείο Ανατόλια της Κομοτηνής, με αφορμή τη μουσική παράσταση που θα δώσει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 21:00.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 11:00 ο συνθέτης θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης