Οι εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Κατσέλη «Ο Τρι το Τριγωνάκι» στον Παιδότοπο του Βιβλιοπωλείου IANOS, Σταδίου 24, την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:30. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών και άνω.

Ο Γιώργος Κατσέλης αναφερόμενος στο βιβλίο του επισημαίνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μήνυμα των Χριστουγέννων, και αυτό προσπαθεί να υπηρετήσει έμμεσα το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο ΤΡΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ», είναι με αφορμή τη γέννηση του Χριστού να καταλάβουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή έχουμε ανάγκη από το άνοιγμα, τη συνάντηση με τον άλλο άνθρωπο, τον συν-άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή ιδεολογίας.

«Ο Τρι το τριγωνάκι» είναι ο καθένας από μας που αναζητάει την επαφή, την επικοινωνία, την ανάγκη να ακουστεί η φωνή του. Αλλά κι αν κάποιοι μάς προσπερνούν αδιάφορα, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, όπως και ο ήρωάς μας ο Τρι συνεχίζει να αναζητά, να ψάχνει. Πρέπει το «ταξίδι να είναι ο προορισμός μας», όπως λέει ο Καβάφης. Γι’ αυτό και το τέλος της ιστορίας είναι ανοιχτό, αφού η αναζήτηση αυτή ουσιαστικά δεν σταματάει ποτέ. Έτσι, τα παιδιά με τη δική τους φαντασία θα μπορέσουν να δώσουν κι από μια νέα εκδοχή για το τέλος της ιστορίας, να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα διαδραστικά παιχνίδια που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, να προβληματιστούν γόνιμα και δημιουργικά με το ευαίσθητο και πεισματάρικο τριγωνάκι, τον Τρι».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τρι το τριγωνάκι στέκεται λυπημένος στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος με χριστουγεννιάτικα είδη. Οι γιορτές φτάνουν στο τέλος και ο Τρι που τόσο ήθελε να πει τα κάλαντα, ξέρει ότι θα πάρει το δρόμο για την αποθήκη μέχρι τον επόμενο χρόνο. Ο φίλος του ο Άγγελος όμως του μαθαίνει πως το τραγούδι της Αγάπης –έτσι λέει ο Άγγελος τα κάλαντα- δεν είναι προνόμιο μόνο των γιορτινών ημερών. Κι έτσι το τριγωνάκι που δεν έχει βγει ποτέ έξω στον κόσμο, αποφασίζει να το σκάσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα τα καταφέρει άραγε;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κατσέλης γεννήθηκε το 1974 και κατάγεται από την Ασωπία Θηβών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), απ’ όπου έλαβε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία (2007), καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη λογοτεχνία και το θέατρο για παιδιά, αλλά και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη. Συνεργάστηκε με τον Νέστορα Μάτσα για την παραγωγή μορφωτικών ταινιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ασχολήθηκε με τη γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, αλλά και σε ιστολόγια του Διαδικτύου. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας «Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά» (Modern Times, 2009), «Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης» (Modern Times, 2010), «Η δέκατη τρίτη Θεά και τα κλεμμένα γλυπτά» (εκδόσεις Ψυχογιός, 2010) και «Ο Τρι το τριγωνάκι» (εκδόσεις Τετράγωνο, 2010).

Δραματοποιημένη αφήγηση από τον συγγραφέα Γιώργο Κατσέλη.
Ζωντανοί παραδοσιακοί μουσικοί ήχοι από την Μαρία Στέλλα Ζεάκη.
Εικονογράφηση: Μανόλης Ζουλάκης

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης