Ο Ιταλοαμερικανός ηθοποιός, Τζον Τουρτούρο θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ, του φραγκισκανού μοναχού του 14ου αιώνα, ο οποίος διερευνά μια σειρά από τρομερές δολοφονίες σε ένα ιταλικό μοναστήρι των Βενεδικτίνων στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το Όνομα του Ρόδου» (The Name of the Rose) που έκανε τον Ουμπέρτο Έκο γνωστό σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς θα αρχίσουν τον Ιανουάριο στα Cinecitta Studios της Ρώμης, σύμφωνα με το Variety.

Ο Ρούπερτ Έβερετ θα εμφανιστεί στον ρόλο του ιεροεξεταστή Μπερνάρντο Γκι. Ο νεαρός Γερμανός ηθοποιός Ντέμιαν Χάρντουνγκ θα είναι ο αδελφός Άντσο της Μελκ, ο οποίος έζησε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται ως νεαρός δόκιμος μοναχός.

Ο βετεράνος Ιταλός τηλεοπτικός σκηνοθέτης Τζάκομο Μπατιάτο, στα έργα του οποίου περιλαμβάνεται το «L’infiltré», ένα παλαιστινιακό θρίλερ τρομοκρατίας που είχε προταθεί για Emmy, θα σκηνοθετήσει τη σειρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά «The Name of the Rose» θα είναι η πρώτη τηλεοπτική προσαρμογή του πρωτοποριακού ιστορικού μυθιστορήματος μυστηρίου του Ουμπέρτο Έκο, το οποίο το 1986 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ζαν Ζακ Ανό μετά την πώληση εκατομμυρίων αντιγράφων.

Την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς οκτώ επεισοδίων στην αγγλική γλώσσα έχουν αναλάβει οι Ματέο Λέβι και Κάρλο Ντέλι Εσπόστι μέσω των εταιρειών τους 11 Marzo και Palomar σε συνεργασία με το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai και το τμήμα παραγωγής Rai Fiction.

Το νέο πρότζεκτ εντάσσεται στις προσπάθειες του Rai να εισέλθει στη διεθνή τηλεοπτική αρένα μετά τη επιτυχία που γνώρισε η σειρά θρίλερ «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν και τη σειρά βασισμένη στο λογοτεχνικό έργο της Έλενα Φεράντε «Η τετραλογία της Νάπολης» και συγκεκριμένα στο πρώτο βιβλίο «Η Υπέροχη Φίλη μου» η οποία είναι συμπαραγωγή του Rai και του HBO.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης