Ο Χάρι και η Μέγκαν ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 14:04
Ο Χάρι και η Μέγκαν ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν

Ο Βρετανός πρίγκιπας Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν κάλεσαν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ εισερχόμενοι έτσι σε ένα πολιτικό έδαφος όπου κατά παράδοση δεν εισέρχονται οι γαλαζοαίματοι στη Βρετανία.

Σε ένα βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, το «Time 100», τον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού με τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως για το 2020, το ζευγάρι καλεί όσους μπορούν να ψηφίσουν να το κάνουν.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζουν σήμερα στην Καλιφόρνια έχοντας απεμπλακεί από τις επίσημες βασιλικές τους υποχρεώσεις τον Μάρτιο.

«Κάθε τέσσερα χρόνια μάς λένε το ίδιο πράγμα, ότι αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της εποχής μας. Αλλά αυτές τώρα είναι. Όταν ψηφίζουμε, οι αξίες μας γίνονται δράση και οι φωνές μας ακούγονται, η φωνή σου είναι μια υπενθύμιση ότι μετράς, γιατί μετράς, αξίζεις να ακουστείς» λέει η Μέγκαν.

Η Μέγκαν, η οποία παντρεύτηκε τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ το 2018, είχε επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 χαρακτηρίζοντάς τον μισογύνη και πολωτικό.

Τον περασμένο χρόνο, όταν ο Τραμπ ενημερώθηκε για την κριτική που του είχε ασκήσει η Μεγκ, απάντησε: «Δεν το γνώριζα αυτό. Τι να πω; Δεν ήξερα ότι ήταν κακιά».

Σύμφωνα με το βρετανικό άγραφο Σύνταγμα, η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Η 94χρονη βασίλισσα σπανίως έχει παρέμβει σε ζητήματα της επικαιρότητας στη διάρκεια της 68χρονης παρουσίας της στον θρόνο.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς πιθανόν να μη γνωρίζετε ότι ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο» λέει ο Χάρι στο βίντεο. «Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο, είναι σημαντικό να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και τον διαδικτυακό αρνητισμό» προσθέτει ο πρίγκιπας.

Παρ΄ ότι ο Χάρι δεν έχει στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο του Τραμπ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τα σχόλιά του προκάλεσαν κριτική και κατηγορίες ότι παρεμβαίνει στην πολιτική.

«Ο πρίγκιπας Χάρι, μέσα σ΄ όλα, χώνει τη μύτη του στις αμερικανικές εκλογές και λέει ουσιαστικά στους Αμερικανούς να ψηφίσουν κατά του προέδρου Τραμπ. Είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της Βασιλικής Οικογένειας» έγραψε στο Twitter ο Πιρς Μόργκαν, ένας πρώην παρουσιαστής του CNN και σήμερα παρουσιαστής πρωινής εκπομπής βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 14:58