Ο πληθωρικός Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα βρεθεί για μία μοναδική βραδιά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί, ο Γάλλος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών θα δώσει μία ερμηνεία ζωής με την απαγγελία αποσπασμάτων από τις «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου, ο οποίος σαν ένα «alter ego» του γνωστού ηθοποιού, έζησε έκλυτο βίο μέχρι που ανακάλυψε το φως στην πίστη και μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο ενάρετους ανθρώπους και μεγαλύτερους φιλόσοφους στην ιστορία.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ζ. Ντεπαρντιέ «αυτή η ερμηνεία δεν είναι απλώς ένας ρόλος, είναι περισσότερο ένας στοχασμός, μία ιεροτελεστία, μία πράξη ανιδιοτέλειας, μία στιγμή μοναξιάς με τον εαυτό του. Ίσως ακόμα και η δική του προσωπική “εξομολόγηση”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Ντεπαρντιέ μετρά στο βιογραφικό του περίπου 170 ταινίες από το 1967. Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Cesar καλύτερου ηθοποιού, καθώς και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού στην ταινία «Πράσινη Κάρτα».

Η ερμηνεία του ως «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» στην ομώνυμη ταινία τού χάρισε υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ. Πολυτάλαντος και υποκριτικός χαμαιλέοντας έχει αποδώσει εξαιρετικά τόσο κωμικούς ρόλους, με πιο διάσημο εκείνο του «Οβελίξ», όσο και δραματικούς, όπως η ερμηνεία του ως «Γιάννη Αγιάννη» στους «Άθλιους» του Β. Ουγκό.

Όμως, πίσω από τον ταλαντούχο ηθοποιό κρύβεται μία εκρηκτική προσωπικότητα που έχει απασχολήσει συχνά τα ΜΜΕ με δηλώσεις για το παρελθόν του, με ξεσπάσματα θυμού καθώς και με την απάρνηση της γαλλικής υπηκοότητάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης