Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Δευτέρα 20 Μαΐου & τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 21:00
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα επαναληφθεί, ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία, η παράσταση «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» σε κείμενο- σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, βασισμένο στο βιβλίο του Κώστα Μαρδά «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, Πρόβες Θανάτου», με την Ελένη Ερήμου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου & τη Δευτέρα 27 Μαΐου.

Μια παράσταση που με τη δύναμή της άφησε το στίγμα μιας σύγχρονης και επίκαιρης Τραγωδίας, ζωντανεύοντας συγκλονιστικές στιγμές και μνήμες της πρόσφατης ιστορίας μας.

H παράσταση προσπαθεί να αποδώσει το βαθύτερο, τραγικό και προμηθεϊκό πνεύμα του Αλέκου και της οικογένειας των Παναγούληδων, μέσα από τις μεταμορφώσεις μιας ηθοποιού, της Ελένης Ερήμου – από Αθηνά Παναγούλη σε Αλέκο Παναγούλη και σε όλα τα πρόσωπα του έργου- , αλλά και με ενσωματωμένες κινηματογραφημένες σκηνές, που αναδύονται μέσα από τη σκέψη της Ηρωίδας Μάνας, όταν κλείνοντας τα μάτια, περνάει στον εσώτερο χώρο της μνήμης των ηρώων και μας αποκαλύπτονται στην οθόνη. Σκηνές τις οποίες “ντύνουν” ζωντανά 5 μουσικοί, όπως και στις πρώτες προβολές του βωβού κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΙΖΕΙ η Ελένη Ερήμου

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βαγγέλης Γιαννάκης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Aριστείδης Πατσόγλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Aλέξανδρος Αβδελιώδης, Πιάνο
Γιάννης Αβδελιώδης, Κρουστά, Μαντολίνο, Μεταλόφωνο
Γιάννης Βιλιώτης, Τσέλλο, Μαντολίνο
Γιάννης Πλαγιαννάκος, Κοντραμπάσο- δοξάρι
Παναγιώτης Ράπτης, Σαξόφωνο σοπράνο, Φλάουτο

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα 20 Μαΐου 21.00
Δευτέρα 27 Μαΐου 21.00

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αίθουσα: ΘΕΑΤΡΟ
Διάρκεια: 86΄, χωρίς Διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο:10 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr και στα καταστήματα public (εκτός Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία & Αγ. Παρασκευή)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης