O Παναγιώτης Μελίδης, aka Larry Gus, Έλληνας καλλιτέχνης της DFA Records, παρουσίασε τις συνθετικές μεθόδους που προτιμά και μοιράστηκε τα μυστικά των live εμφανίσεών του στο πλαίσιο ενός Studio Science Session του Red Bull Music Academy.

Στο φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο Πειραιώς 138, το κοινό, αποτελούμενο κυρίως απ’ τη νέα γενιά μουσικών της πόλης, παρακολούθησε τον Larry Gus να αναλύει διεξοδικά τον τρόπο που έχει στήσει το στούντιο του, να παρουσιάζει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και να περιγράφει τον νέο δρόμο που ακολουθεί πλέον, αφήνοντας πίσω του τα δεκάδες samplesπου αποτελούσαν τη βάση της μουσικής τουμέχρι σήμερα. Για δύο ώρες και με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της καριέρας του, την επίπονη διαδικασία εξάντλησης κάθε πιθανού συνδυασμού, αλλά και τα πλεονεκτήματα των συνθετικών επιλογών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος πέρασε στο live set upτου και εξήγησε γιατί αποφεύγει να κάνει πρόβες, τη γοητεία που κρύβουν τα αναπόφευκτα λάθη και τα αναπάντεχα προβλήματα, ενώ μοιράστηκε κάποια απ’ τα μυστικά που τον έχουν οδηγήσει σε μερικά απ’ τα πιο σημαντικά stagesτου κόσμου. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού, ενώ αμέσως μετά πέρασε απ’ τη θεωρία στην πράξη και έδωσε άλλο ένα καταιγιστικό liveστον ίδιο χώρο.

Όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν, το RedBullMusicAcademyβιντεοσκόπησε το session ως μέρος του StudioScienceSeries, όπως έχει κάνει στο παρελθόν και με άλλους καλλιτέχνες όπως οι FourTet, DorianConceptκαι SuzanneCiani.

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

http://www.redbull.com/gr/el/music/stories/1331855391198/vidieo-studio-science-larry-gus

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης