Η γεννημένη στη Ρωσία Όλγα Μπέλκα (Olga Belka) είναι δασκάλα καταδύσεων. Και επαγγελματίας υποβρύχια ζωγράφος. Φιλοτεχνεί νεκρές φύσεις και πορτρέτα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βουτά στον βυθό, στήνει το «μαγαζάκι» της για έως και έξι ώρες τη φορά, μελετά προσεκτικά το υποβρύχιο τοπίο και συλλαμβάνει με τον χρωστήρα της τις σκηνές κάτω από τη θάλασσα. Καμιά φορά προσθέτει και κάτι από τη φαντασία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να συλλάβω την υποβρύχια ομορφιά και να μοιραστώ με άλλους τις εντυπώσεις μου» εξηγεί. «Το να είσαι καλλιτέχνης δεν είναι επάγγελμα, είναι αποστολή. Θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο την εικόνα που έχω από το υποβρύχιο βασίλειο. Για μένα, η θάλασσα είναι μια χωρίς όρια πηγή έμπνευσης και ενέργειας» προσθέτει.

Για να εξασφαλίσει ότι δεν θα καταστρέψει την ομορφιά του ωκεανού, χρησιμοποιεί μόνον φιλικούς προς το περιβάλλον καμβάδες και χρώματα. Ζει στην Ταϊλάνδη, όπου διδάσκει καταδύσεις σε παιδιά και ενήλικες. Νοιάζεται, όμως, και για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό. «Πώς θα μπορέσουν αυτοί να δουν τις υποβρύχιες ομορφιές;» αναρωτιέται. «Είναι αδύνατον να αποδώσεις αυτήν την ομορφιά με φωτογραφίες και βίντεο» καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης