Ολυμπία Δουκάκη: Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 16:30
Ολυμπία Δουκάκη: Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ανήκει πλέον στα επίτιμα μέλη της, μαζί με τους: Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά και Ντίνο Κατσουρίδη.

H Olympia Dukakis έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, το 1963, στην ταινία του Ρόμπερτ Ρόσεν «Λίλιθ», ενώ κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για την ερμηνεία της στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης και προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, θεωρώντας ότι η κυρία Δουκάκη αποτελεί ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα Ελλήνων του εξωτερικού που διέπρεψαν στο χώρο του κινηματογράφου, αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που υποδέχεται στην οικογένειά της την καταξιωμένη αυτή καλλιτέχνιδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 16:41