της Χριστίνας Φαραζή

Οι τέσσερις «Σαιξπηροφύλακες»… επιστρέφουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμος Γεννατάς και Αντώνης Λουδάρος ανεβάζουν για έκτη φορά τα Άπαντα του Σαίξπηρ με την παράσταση – μύθο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα».

Το 1995 στον Εξώστη του Αμόρε, οι Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Στέλιος Μάινας παρουσίασαν για πρώτη φορά το βρετανικό έργο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» των Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ. Οι δύο πρώτοι συνέχισαν να ανεβάζουν την παράσταση, ενώ οι δύο τελευταίοι αντικαταστάθηκαν ακριβώς στα μισά της διαδρομής από τους Γεράσιμο Γεννατά και Αντώνη Λουδάρο. Η σπιντάτη αυτή τετράδα ξαναχτυπά στις 12 Νοεμβρίου στο θέατρο Ροές για να επιχειρήσει ξανά το ακατόρθωτο: να παρουσιάσει τα 37 σαιξπηρικά έργα σε μόλις μία ώρα. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, ανεβαίνει ανανεωμένη με ολοκαίνουρια κουστούμια, σκηνικά και τραγούδια γραμμένα από τον γνωστό ράπερ Nivo (Νίκο Βουρλιώτη). Ιδού τι μας είπαν οι τρεις από τους τέσσερις «Σαιξπηροφύλακες»: Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Λουδάρος. Τι μας υποσχέθηκαν; Γέλιο μέχρι δακρύων.

Αντώνης Λουδάρος
«Νιώθω ευτυχής που σε μία εποχή που μόνο υπέροχα δεν μας κάνει να περνάμε, έχω την τύχη να πηγαίνω στο θέατρο για δουλειά και να “ζωντανεύει” η ψυχή μου. Είμαστε τέσσερις φίλοι που κάνουμε τη δουλειά μας και είναι η χαρά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιστορία έχει ως εξής: τέσσερις τσαρλατάνοι ηθοποιοί, όπου ο ένας υπονομεύει τον άλλον, προσπαθούν να αποδείξουν στο κοινό πως ξέρουν τον Σαίξπηρ απ’ έξω και ανακατωτά. Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν την τύφλα τους!».

«Η παράσταση είναι διαδραστική κι αυτό ιντριγκάρει τους θεατές. Όπως επίσης και το γεγονός ότι μας βλέπουν να “τσαλακωνόμαστε” μπροστά στα μάτια τους, χωρίς να μας νοιάζει η εικόνα μας, παρά μόνο η χαρά του παιχνιδιού».

Ναταλία Δραγούμη
«Είναι μια παράσταση που δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα έχουμε την ανάγκη να επανερχόμαστε σε αυτήν, τόσο λόγω έργου όσο και λόγω παρέας. Με τον Αντώνη γνωριζόμαστε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με τον Γεράσιμο συναντηθήκαμε στην παράσταση, ενώ με τον Άκη κάνουμε παρέα από τα 18 μου»

«Το κλειδί επιτυχίας της παράστασης είναι οι τρεις συμπρωταγωνιστές μου. Είναι απολαυστικοί. Δεν χορταίνω να τους βλέπω. Ειδικά ο Άκης, ο οποίος έχει αναλάβει τους γυναικείους ρόλους (εγώ υποδύομαι τους αντρικούς), είναι χάρμα οφθαλμών. Δεν χρειάζεται να μιλήσει, μόνο την αστεία φάτσα του να δεις με την ξανθιά μπουκλωτή περούκα, ξεκαρδίζεσαι!».

«Έχω όμως κι εγώ τα παράπονά μου. Είμαι η μοναδική γυναίκα και με κάνουν ό,τι θέλουν. Επιστρατεύω, λοιπόν, τα μεγάλα μέσα, τη θηλυκότητά μου, για να κάνω κι εγώ το σόου μου, βρε αδελφέ!».

Άκης Σακελλαρίου
«Η παράσταση υπηρετεί τον Σαίξπηρ, αλλά αποποιείται την αίσθηση της σοβαροφάνειας που νιώθει το κοινό, όταν πηγαίνει να παρακολουθήσει σαιξπηρικό έργο. Παίζει με τους κώδικες της κωμωδίας, απομυθοποιεί τη ματαιοδοξία και τον ναρκισσισμό των ηθοποιών και μας υπενθυμίζει τη σημασία της υποκριτικής που… δεν υποκρίνεται: παίζουμε για τη χαρά του παιχνιδιού».

«Αγαπώ την Οφηλία, την οποία και υποδύομαι στην παράσταση. Είναι τόσο δακρύβρεχτη!».

«Όσον αφορά στις αιχμές της κας Δραγούμη πως τάχα μου την κάνουμε ό,τι θέλουμε και πως η μπούκλα μου είναι γελοία, προτιμώ να μην απαντήσω. Τι να κάνει κι αυτή, ζηλεύει και λέει τις “κακίες” της για να προβληθεί. Θα αναμετρηθούμε στη σκηνή!»

Info
Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, 210-03474312
Παραστάσεις: από 12/11, κάθε Παρ.- Κυρ. στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 20 και 15 ευρώ μαζί με ποτό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης