Η Alma Gallery στην Αθήνα, υποδέχεται την ομαδική έκθεση «A Sound Mind in a Sound Body»: πέντε νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο. Ανάμεσά τους, οι περίτεχνες γλυπτικές, οργανικές φόρμες του Άρη Κατσιλάκη συνδιαλέγονται με το ανθρώπινο σώμα που στα ζωγραφικά έργα το συναντάμε άλλοτε ως περίγραμμα, άλλοτε γυμνό με έκθετο το εσωτερικό του και άλλοτε σε ρεαλιστική απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ανθή Αργυρίου, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Αντιμέτωπες με μια συνθήκη που τις υπερβαίνει, οι μορφές στα δίπτυχα του Nicola Paradiselo δείχνουν να αιωρούνται πέρα και πάνω από την ιστορία. Σε αδιόρατο χρόνο κινούνται και οι ανθρώπινες φιγούρες της Ελεάνας Αντωνάκη αποκομμένες από την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, καθώς το frame της αποκλείει τα πρόσωπά τους.

Στον αντίποδα, για τον Σπύρο Προκοπίου ο καμβάς χρησιμεύει στον εγκιβωτισμό της κίνησης. Ανάμεσά τους, τα υπεραναλυτικά σχέδια του Δημήτρη Κόκορη επαναφέρουν την καλλιτεχνική χειρονομία για να καταπνίξουν την ανθρώπινη παρουσία σε ένα πλήθος άλλοτε αναγνωρίσιμων και άλλοτε ανεικονικών ρευστών μοτίβων. Οι συναρθρώσεις που στα υπόλοιπα έργα υπονοούνταν από την δραματικότητα της απουσίας τους, εδώ ρέουν ελεύθερα σε μία αφηγηματική πλημμυρίδα που πάσχει ξεκάθαρα από horror vacui».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 7:30 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Απριλίου – 11 Ιουνίου 2016

Επιμέλεια: Ανθή Αργυρίου, Θεωρητικός Τέχνης-Επιμελήτρια
Καλλιτέχνες: Ελεάνα Αντωνάκη, Άρης Κατσιλάκης, Δημήτρης Κόκορης, Nicolas Paradiselo, Σπύρος Προκοπίου

Alma Contemporary Art Gallery

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, 10676 Αθήνα

Τηλ./fax: +30 211 400 3160

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης