Η Επιτροπή του ΕΚΠΑ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία συστάθηκε με απόφαση του πρύτανη καθηγητή Μελέτιου – Αθανάσιου Δημόπουλου, έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια τις προετοιμασίες της συμβολής του Iδρύματος στους εορτασμούς του 2021, με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της Επανάστασης ως ελληνικού και διεθνούς γεγονότος.

Μέσα από συνέδρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, το ΕΚΠΑ τιμά την Επανάσταση και παράλληλα συμβάλλει στον αναστοχασμό και στη διεύρυνση του διαλόγου για την πορεία του ελληνικού κράτους από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, αποσκοπεί και στην υψηλή εκλαΐκευση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης για το 1821 στο ευρύτερο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών «21 Ομιλίες για το ’21», που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00, θα διεξαχθεί διαδικτυακά η 19η ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ευριπίδη Γαραντούδη. με θέμα: «Η Επανάσταση στην ελληνική ποίηση του 19ου και του 20ού αιώνα».

Για τη σύνδεση είναι απαραίτητα το ονοματεπώνυμο, το email και ο κωδικός 1821.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω του Καναλιού του ΕΚΠΑ στο YouTube.

Το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζει το ΕΚΠΑ για την Επανάσταση του 1821 είναι διαθέσιμο εδώ.

Όλες οι ομιλίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών, εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης