Η Karin Patúcová-Lunterová και ο Ivan Patúc είναι δύο νέοι Σλοβάκοι καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Μπρατισλάβα. Αποφοίτησαν και οι δύο από την «Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου» στην Μπρατισλάβα από το εργαστήριο του Καθηγητή Jozef Jankovic, o οποίος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της χώρας του στη γλυπτική.

Η Karin κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε για ένα εξάμηνο στην «Ακαδημία Καλών Τεχνών» στη Στουτγάρδη δίπλα στον Καθηγητή M.Ullman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα έτη 2004-2007 συνέχισε το διδακτορικό της στο παράρτημα «Γλυπτική-Αντικείμενο-Εγκατάσταση» δίπλα στον Καθηγητή J.Jankovic (AFAD BRATISLAVA).

Στο έργο της ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το αντικείμενο αυτής χρησιμοποιώντας κλασσικά υλικά. Γι΄αυτήν την έκθεση επέλεξε τον πηλό ως υλικό επικοινωνίας.

Ο Ivan εξερευνά μέσα από τις θεματικές του την αντίθεση ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν. Γυρίζει πίσω στα πρώιμα ίχνη των πολιτισμών και στις μακρινές κουλτούρες ενώ την ίδια στιγμή μέσα από τα έργα του τα αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια του θεατή βαλμένα σ’ένα νέο πλαίσιο. Ο καλλιτέχνης δουλεύει με το ξύλο στην πρωταρχική του φόρμα και το επεξεργάζεται στο φυσικό του σχήμα καλύπτοντάς το από φύλλα αλουμινίου και μπρούτζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της νεανικής καλλιτεχνικής τους πορείας και οι δύο βραβεύτηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Ο Ivan κέρδισε το Α΄ βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Sport and olympic» για τον οργανισμό Πεκίνο 2008 από το Μουσείο της Λωζάννης στην Ελβετία και η Karin βραβεύτηκε με το Α΄βραβείο στο Διαγωνισμό Τέχνης και Αρχιτεκτονικής «Μνημεία 68-89» για την πόλη Kosice στη Σλοβακία.

Η έκθεση των Karin Patúcová-Lunterová και Ivan Patúc θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Απριλίου, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν όχι μόνο σαν ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες.

Ώρες λειτουργίας της γκαλερί :
Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:30 – 20:30
Σάββατο 12:00 – 18:00

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15, Θησείο
Τηλ. 210 7292564 – 6936 755550

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης