«Όνειρο στο κύμα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, 02:34
«Όνειρο στο κύμα»
Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τον μονόλογο «Όνειρο στο κύμα»

Με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων», το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει την ομάδα «Ηθικόν Ακμαιότατον» και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Σαράντο στο θεατρικό μονόλογο «Όνειρο στο κύμα».

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Πειραιώς 260, το περασμένο Καλοκαίρι.

Σ΄ αυτήν, ο Θανάσης Σαράντος, που δείχνει να καταπιάνεται από αγάπη με ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα, αλλά και από τα πιο εμβληματικά της Ελληνικής και όχι μόνον λογοτεχνίας, ευρηματικά παρουσιάζει σαν σε από λιμνοθάλασσα (που πλημμυρίζει ένα ταπεινό γραφειάκι) την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα διήγημα όπου περιγράφεται μέσα από την αφήγηση ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, το γυμνό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική λογοτεχνία.

Δείτε το video...Στη παράσταση «Όνειρο στο κύμα» ο Θανάσης Σαράντος, που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το έργο του Παπαδιαμάντη, κρατά τον ρόλο του αφηγητή – δικηγόρου, παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών.

Ο σκηνικός χώρος κατά την διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται, σε θάλασσα, σε γκρεμό – τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Θανάσης Σαράντος
Ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ εμφανίζονται ακόμη οι Καλλιόπη Σίμου και ο Μιχάλης Θεοφάνους
Σκηνικά – κοστούμια: Ευα Μανιδάκη
Πρωτότυπη μουσική – σχεδιασμός ήχων: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παραγωγή κινηματογραφικών προβολών: Θανάσης Σαράντος

Info: Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9 – 11 τηλ. 210.3643700
Κάθε Τρίτη στις 8.00μμ από τις 13 Μαρτίου
Τιμές εισιτηρίων 15 και 13 ευρώ

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, 02:45