Ο οίκος δημοπρασιών έργων τέχνης Sotheby’s θα πραγματοποιήσει στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου για πρώτη φορά δύο on-line δημοπρασίες ρωσικών έργων τέχνης, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS από το Λονδίνο.

Από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία «Ρωσική ζωγραφική». Στους συλλέκτες θα προταθούν έργα, όπως «Ο Κόλπος της Νάπολης» του Ιβάν Αϊβαζόφσκι, με εκτιμώμενη αξία να κυμαίνεται μεταξύ 898.000 – 1.346.000 ευρώ. «Η θέα τη Μόσχας» του Αλεξέι Σαβράσοφ (392.000-613.000 ευρώ) και ένας πίνακας του Κονσταντίν Μακόφσκι που είναι το πορτρέτο της τρίτης συζύγου του Μαρία Αλεξέγιεβνα Μακόφσκαγια (203.000-278.000 ευρώ). Θα δημοπρατηθούν επίσης σπάνια έργα ρωσικής ζωγραφικής και έργα σοβιετικών μη κομφορμιστών ζωγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διάστημα 9-17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία «Η ρωσική διακοσμητική και χρηστική τέχνη» στην οποία θα παρουσιασθούν περισσότερα από 200 παρτίδες αντικειμένων, μεταξύ των οποίων θα είναι αντικείμενα από ασήμι, έργα πορσελάνης από το Αυτοκρατορικό εργοστάσιο πορσελάνης και δημιουργίες της εταιρείας Καρλ Φαμπερζέ που προέρχονται από αμερικανικές και ευρωπαϊκές συλλογές, ανέφερε ο Οίκος Sotheby’s. Από τα πλέον πολύτιμα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν θα είναι μια εικόνα Φαμπερζέ, καθώς και ένα ασημένιο και επίχρυσο σερβίτσιο Φαμπερζέ. Η εκτιμώμενη αξία τους κυμαίνεται μεταξύ 66.500-87.600 χιλιάδων ευρώ.

Στην βρετανική πρωτεύουσα διοργανώνεται παραδοσιακά δύο φορές τον χρόνο η δημοπρασία «Ρωσική εβδομάδα» και συγκεκριμένα τις περιόδους Μαΐου -Ιουνίου και Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου. Στις εν λόγω δημοπρασίες της «Ρωσικής εβδομάδας» συμμετέχουν εκτός από τον οίκο Sotheby’s, οι οίκοι Christie’s, MacDougall’s και Bonhams.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης