Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Πέντε νεαρές κοπέλες μουσικοί, οι οποίες αποτελούν την ορχήστρα «Smyrna», μας προσκαλούν με το καινούριο τους ομώνυμο cd σ’ ένα πολύχρωμο μελωδικό ταξίδι, ερμηνεύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς της ελληνικής παράδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις: Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), Γεωργία Λώλη (κανονάκι, τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και Μικαέλλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι).

Με την ανάλαφρη διάθεση ενός παιχνιδιού, αλλά και με τη σοβαρότητα και προσοχή που απαιτείται για να προσεγγίσουν το υλικό που επιλέγουν, κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές και χρονικές περιόδους της μουσικής μας παράδοσης, αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ύφος κάθε εποχής, αλλά και αποκαλύπτουν τους κρυφούς κρίκους που συνδέουν διαχρονικά αυτή την πλούσια μουσική παρακαταθήκη.

To cd αποτελείται από 7 κομμάτια – σκοποί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τη Θράκη, την Μακεδονία και το Αιγαίο, τα οποία, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα «κατεβάζει» από το youtube.
Η ορχήστρα «Smyrna” έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Αγγέλων Βήμα, Άλλη Όχθη, Ρούφ κ.α) όπου και είχε τη χαρά να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρία Σουλτάτου και ο Ζαχαρίας Καρούνης , στην επαρχία (Πήλιο,Λουτράκι κ.α) καθώς επίσης και σε διάφορα φεστιβάλ όπως «Γιορτή Σαμιώτικου κρασιού 2011» στη Σάμο , «Κιανά 2011» στην Ν.Κίο , «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2011» στον Κορυδαλλό κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης